Pregatiri pentru intampinarea iernii

Magazin Salajean 19 noiembrie 2008 0

Pregatiri pentru intampinarea ierniiIntalnirea Comandamentului Judetean de Iarna, cu problematica aferenta, organizarea, desfasurarea, dotarea bazelor de deszapezire si pregatirea societatilor specializate, castigatoare a licitatiilor, in vederea interventiei pe timpul situatiilor de urgenta cauzate de ninsori si producerea poleiului, a avut loc la inceputul acestei saptamani, mai precis luni. In deschiderea sedintei, presedintele Comandamentului de Iarna, prefectul judetului Salaj, Andrei Todea, a adus la cunostinta membrilor participanti solicitarea prin care urmeaza sa fie inaintate catre Institutia Prefectului planurile proprii de masuri pentru sezonul rece.

In cadrul discutiilor s-au precizat societatile castigatoare a licitatiilor, pentru drumurile nationale si judetene, cat si pentru dispeceratele si bazele de dezapezire. Prin caietele de sarcini, acestor societati li s-au solicitat inclusiv timpii de reactie. S-a mai facut precizarea ca timpul de reactie se incadreaza intre 15 minute si o ora.

Pentru sezonul rece, Municipiul Zalau are in dotare urmatoarele autoutilaje de deszapezire: 2 utilaje de imprastiat material antiderapant, dotate cu lama, 2 buldoexcavatoare, 3 autogredere si autobasculante pentru imprastierea manuala. In prezent, pentru Zalau, stocul pentru material antiderapant, sare, nisip, acopera necesarul.

Mai mult de atat, la nivelul judetului, s-au identificat urmatoarele puncte critice, pentru care se vor lua masuri de monitorizare si interventie – Meses, Aghires, Mesteacan, Cristur, Ortelec, Zona Gircei-Cristur.

Prefectul Andrei Todea, impreuna cu membrii comandamentului, au stabilit circuitul informatiei, pentru o buna intercomunicare si pentru a se putea interverni in timp util si fara incidente neplacute, pe tot parcursul sezonului rece.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »