Pregatiri pentru accesarea Fondului Social European

Magazin Salajean 9 octombrie 2007 0

La Casa de Cultura a Sindicatelor din Zalau a avut loc ieri o intalnire de lucru a Parteneriatului Judetean Salaj, organism ce vizeaza accesarea Fondului Social European si constientizarea importantei desfasurarii activitatilor in parteneriat, ca instrument pentru solutionarea problemelor pentru dezvoltarea pe domeniul ocuparii si incluziunii sociale. La nivelul judetului Salaj au semnat acest Parteneriat Institutia Prefectului, Consiliul Judetean, Primaria Zalau, AJOFM, Inspectoratul Scolar, sindicate, patronatul UGIR 1903, firme care asigura servicii de ocupare s.a. Coordonatorul Parteneriatului Judetean Salaj este Pompiliu Ceaca, presedintele Fundatiei pentru Dezvoltare Sociala si Economica Zalau si presedintele UJS Cartel Alfa Salaj. Semnatarii parteneriatului amintit au creat si Asociatia Partenerilor Sociali Zalau. Despre importanta acestui parteneriat a vorbit ieri Valentina Paraschiv, expert local parteneriate, subliniind ca acest demers face parte din proiectul Sprijin acordat Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca si Beneficiarilor Finali in vederea pregatirii preliminare a proiectelor de dezvoltare a resurselor umane care promoveaza masurile de incluziune sociala Phare 2004 – 2006 – 772.02.03.01. Strategia de consolidare a parteneriatelor regionale, judetene si locale vizeaza pregatirea de aplicatii pentru Fondul Social European, in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, identificarea problemelor la nivel judetean si selectarea ariilor de interventie. Cu alte cuvinte, este necesar, printre altele, ca semnatarii Parteneriatului Judetean Salaj sa elaboreze un Plan Local de Actiune si Ocupare, parte a Planului Regional de Actiune si Ocupare, pentru accesarea POR-ului amintit.

Fondul Social European (FSE) este unul dintre fondurile structurale ale UE, creat pentru a reduce diferentele cu privire la standardele de viata si prosperitate in regiunile si statele membre ale UE si, prin urmare, pentru a promova coeziunea economica si sociala.

FSE se dedica promovarii ocuparii fortei de munca in UE. FSE ajuta statele membre sa echipeze mai bine companiile si forta de munca din Europa pentru a face fata noilor provocari mondiale. Pe scurt: finantarea se acorda in toate regiunile si statele membre, in special in cele mai putin dezvoltate economic. FSE este un element cheie al strategiei europene pentru dezvoltarea si ocuparea fortei de munca, avand scopul de a imbunatati viata cetatenilor UE oferindu-le sustinere pentru dezvoltarea abilitatilor si perspective mai bune pentru obtinerea unui loc de munca. In perioada 2007-2013, aproximativ 75 de miliarde de euro vor fi alocate regiunilor si statelor membre ale UE pentru a-si realiza obiectivele. Detalii pe http://ec.europa.eu/employment_social/esf/discover/esf_ro.htm

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »