Pregatiri de greva la TenarisSilcotub

Magazin Salajean 5 mai 2008 0

Pregatiri de greva la TenarisSilcotub Sindicalistii de la TenarisSilcotub Zalau, cea mai mare societate comerciala din judetul Salaj, strang semnaturi pentru declansarea grevei, pentru ca cele doua parti, patronala si sindicala, nu au ajuns la un consens nici in urma concilierii la care a participat un reprezentant al directiei judetene de munca. Intr-un comunicat al Sindicatului Metalurgistul din companie se arata ca in atari conditii, sindicatul va continua cu celelalte forme legale de continuare a conflictului de munca, respectiv greva. La aceasta ora se aduna semnaturile necesare pentru declansarea acesteia. In comunicatul mentionat se mai arata ca revendicarile nesolutionate ale sindicatului sunt urmatoarele: cresterea salariului de baza a tuturor salariatilor cu 18 la suta, dar nu mai putin de 250 RON, incepand cu data de 1 februarie 2008, aceste cereri incluzand si inflatia estimata pe 2008 (circa 6 la suta), cat si o diferenta de inflatie reprezentand 2,07 la suta, neacordata in 2007, in vreme ce oferta angajatorului este o crestere a salariilor cu 10 la suta incepand cu 1 februarie 2008 sau 12 la suta incepand cu 1 aprilie 2008; acordarea sporului pentru lucrul in zilele de sambata si duminica in procent de 50 la suta, fata de 35 la suta cat este in prezent, cresterea cuantumului bonusurilor fixe acordate fiecarui salariat pentru Paste si Craciun (de la 100 la 300 RON) si a primei de vacanta (de la 400 la 800 RON), oferta angajatorului fiind de 120 RON pentru Paste si Craciun si 440 RON prima de vacanta.

Conflictul de munca de la TenarisSilcotub Zalau a fost intregistrat la Directia Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei Salaj in 22 aprilie 2008.

Silcotub Zalau apartine concernului multinational Tenaris, care mai detine in Romania combinatul siderurgic Donasid Calarasi.

Conform prezentarii oficiale, TenarisSilcotub este cel mai important producator roman de tevi din otel fara sudura de diametre mici utilizate in diverse aplicatii din industria mecanica, auto-moto, a petrolului si a gazelor naturale, industria chimica si petrochimica, industria energetica. Unitatile sale de productie sunt situate in Romania, la Zalau

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »