Pregatiri de deszapezire

Magazin Salajean 24 octombrie 2011 0

Pregatiri de deszapezire

Institutia Prefectului Judetului Salaj a gazduit vineri sedinta lunara a Colegiului Prefectural, unul din punctele de pe ordinea de zi fiind informarea institutiilor responsabile cu privire la masurile luate pentru pregatirea sezonului de iarna 2011-2012, cu referire, in special, la modul in care se va realiza intretinerea dumurilor din judet in perioada sezonului rece.

In ceea ce priveste drumurile judetene, Mircea Ghiurco, director exectiv in cadrul Consiliului Judetean, a precizat ca, la fel ca si in sezonul trecut, cele care clasificate in nivelurile II, III si IV vor fi intretinute de catre comunele pe care le tranverseaza, institutia urmand sa aloce administratiilor locale sumele necesare. Drumurile judetene de nivel I vor fi intretinute pe perioada iernii de catre un operator economic ce va fi desemnat in urma finalizarii procedurii de atribuire a contractului de lucrari, documentatia de atribuire fiind transmisa la Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice, spre aprobare, in vederea publicarii pe SEAP a invitatiei de participare la licitatie. In acest sens, prefectul Vegh Alexandru a cerut urgentarea procedurilor premergatoare semnarii contractului, pentru a evita aparitia de probleme de trafic pe drumurile din judet, in cazul unor ninsori.

Directorul Sectiei de Drumuri Nationale Zalau, Mircea Crisan, a aratat ca activitatea de deszapezire pe drumurile nationale din judet se va face in baza contractelor multianuale existente, in Salaj fiintand cinci baze de deszapezire (Zimbor, Meses, Bocsa, Nusfalau, Jibou), in care utilajele vor fi aduse incepand cu luna noiembrie. Portiunile de drum aflate in reabilitare vor fi intretinute de catre firmele care realizeaza lucrarile pe tronsoanele respective.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »