Pregătirea înainte de examenul auto la traseu

Conform unor studii recent realizate, o mare parte din candidaţii examenului de conducere nu reuşesc să treacă de proba practică (sau oraşul;), în pofida faptului că aceştia au bifat cu brio testul cu chestionare auto drpciv aferente primului segment şi anume sală; (proba teoretică). Motivele care stau la baza acestui procentaj ridicat de candidaţi respinşi sunt din cele mai diverse.

Factorul emotiv, însă, este de departe cel mai prezent în cadrul candidaţilor respinşi. Emoţiile joacă un rol important, aşadar, în momentul în care pe scaunul din dreapta consemnam şi prezenţa unui examinator.

Poliţistul este, însă, prezent acolo pentru a ne studia capacitatea de a conduce corect din punct de vedere legal pe străzile din România şi nicidecum pentru a ne induce o stare de nervozitate, forţând astfel candidaţii să greşească.

Cu toţii putem fi de acord că sunt examinatori mai toleranţi, la fel de bine cum putem cădea de acorda că, teoretic vorbind, candidaţii ce trec lejer de probă teoretică nu ar trebui să aibă niciun fel de probleme la traseu. Examenul drpciv… şi mai exact traseul în sine mai ţine şi de îndemânarea fiecăruia în a conduce corespunzător un autovehicul. În timp ce unii, poate, nu stăpânesc atât de bine chestiunile pur teoretice, însă au un talent aparte la volan, unii, dimpotrivă, sunt aşi la capitolul teoretic, dar practică este cea care îi omoară.

Cu toate acestea, pregătirea examenului de conducere, proba practică în special, ar trebui să conţină şi câteva ore extra de conducere, dacă vă aflaţi în cea de-a doua situaţie descrisă mai sus.

Altfel, parcurgerea indicatoarelor rutieră este recomandată tuturor categoriilor de candidaţi. Motivul? Interpretarea greşită a unui indicator rutier poate conduce la diverse accidente, unele dintre ele mortale.

În consecinţă, atunci când vă aflaţi în impas şi omiteţi de faţă cu examinatorul astfel de detalii importante, veţi fi respinşi în mod automat.În altă ordine de idei, cu câteva minute (sau ore) înainte de susţinerea traseului, recomandarea noastră ar fi aceea de a vă relaxa puţin, fie ascultând muzică, fie un discurs motivaţional via Youtube. Sau, în fine, orice altceva atât timp cât vă poate ajuta psihicul să rămână cuplat la importanţa probei practice din cadrul examenului de conducere.

Stăpânirea de sine, concentrarea şi precizia în manevrarea autovehiculului ar trebui să fie doar câteva dintre atuurile ce pot crea diferenţa dintre un viitor şofer şi, la polul opus, un candidat respins.

Leave a Comment