Prefectura taie in carne vie

Magazin Salajean 13 iulie 2010 0

Prefectura taie in carne vie

Comisia mixta formata din reprezentanti ai Institutiei Prefectului Judetului Salaj si ai Inspectoratului Teritorial de Munca Salaj a finalizat controalele privind venitul minim garantat, acordat in baza Legii 416/ 2001, de catre primariile din judet. Ca urmare a misiunilor inspectiei, desfasurate in perioda 10 iunie – 9 iulie 2010, au fost verificate 3.530 de dosare, dintr-un total de 3.662. Comisia a propus incetarea acordarii venitului minim garantat in doua cazuri, in alte 209 situatii propunerea facuta primariilor fiind de suspendare a acordarii ajutorului social.

In cele doua dosare in care s-a propus incetarea acordarii ajutorului, in urma vizitei efectuate la domiciliul titularul s-au gasit, ca bunuri personale, o masina si o motocicleta.

Cauza principala care a dus la propunerile de suspendare s-a datorat faptului ca titularii ajutorului social, sau membrii ai familiei apti de munca, nu au adus adeverinte de la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca, care sa ateste faptul ca sunt in cautarea unui loc de munca, in termenul prevazut de lege (trimestrial).

Potrivit Institutiei Prefectului Judetului Salaj, s-au facut propuneri de suspendare a acordarii ajutorului social la: Simleu Silvaniei (21 dosare), Plopis (18), Boghis (12), Buciumi (10), Dragu (29), Valcau de Jos (23), Sag (37), Halmasd (14), Ip (9), Zalau (8), Chiesd (12), Ileanda (3), Poiana Blenchii (1), Creaca (1), Criseni (1), Salatig (7), Lozna (1), Babeni (1) iar cele doua de incetare la Hida.

In 26 de cazuri, primariile au fost avertizate verbal pentru neefectuarea anchetelor sociale in termenul prevazut de lege (6 luni), in cazul neconformarii urmand sa se treaca la aplicare de amenzi.

De asemenea, primaria Dragu a fost amendata cu 500 de lei, pentru ca la majoritatea dosarelor de ajutor social aflate in plata ancheta sociala nu mai fusese efectuata de doi-trei ani, iar in unele cazuri nici nu fusese efectuata. Avand in vedere neregulile constatate, luam in considerare, pe viitor, continuarea unor astfel de controale, prin sondaj, la primariile din judet. Speram ca prin acest control sa fi tras un semnal de alarma, astfel incat anchetele sociale pe baza carora se acorda ajutoarele sociale sa fie facute cu mai mare responsabilitate de catre referentii din primarii, precizeaza Vegh Alexandru, prefectul judetului Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »