Prefectura Sălaj vrea să-i ajute pe sălăjenii nevoiaşi

Andreea Vilcovschi 18 octombrie 2012 3
Prefectura Sălaj vrea să-i ajute pe sălăjenii nevoiaşi

nstituţia Prefectului Judeţului Sălaj va organiza acţiunea „Oameni pentru Oameni”, al cărei scop îl reprezintă acordarea de ajutoare materiale persoanelor vulnerabile şi aflate în situaţii de risc, a anunţat prefectul Filonaş Chiş, ieri, în cadrul şedinţei comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice. Ajutoarele vor fi acordate în preajma Crăciunului şi a Anului Nou.

Există multe lipsuri materiale în viaţa de zi cu zi a persoanelor vârstnice şi tocmai din această cauză şi pentru că se apropie iarna doresc ca Instituţia Prefectului să demareze o activitate pentru a atrage sponsorizări, pe baza datelor furnizate de Casa Judeţeană de Pensii, primării şi instituţii de asistenţă socială, în scopul de a sprijini material persoanele vulnerabile şi aflate în situaţie de risc social”, a precizat Filonaş Chiş, declarându-se „extrem de îngrijorat de fenomenul de mare sărăcie”.

În cadrul întâlnirii de ieri, Ioan Ivaşcău, preşedintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Zalău, a prezentat raportul organizaţiei pe anul în curs. Potrivit spuselor sale, peste 4.500 de membri CARP au solicitat, în 2012, împrumuturi în valoare de aproape 9 milioane de lei. De asemenea, instituţia financiară nebancară a acordat ajutoare de deces pentru 214 urmaşi, în sumă de aproare 57.000 de lei şi au fost alocaţi 5.600 de lei pentru cei 224 de persionari care au solicitat bilete de tratament.

În ceea ce priveşte domeniul cultural-sportiv, CARP a cofinanţat 11 excursii în ţară pentru 550 de membri, patru excursii în Grecia, un concurs de pescuit sportiv şi trei concursuri de şah şi table.

Organizaţia a creat parteneriate cu cinci cabinete medicale specializate în oftalmologie, ORL, stomatalogie şi pneumulogie. Astfel, pensionarii beneficiază de consultaţii gratuite sau reduceri de 30 la sută pentru intervenţii stomatalogice. După cum susţine Ivaşcău, 107 vârstnici au primit ajutoare de 2.675 lei pentru achiziţionarea de ochelari de vedere.

Comentarii

comments

3 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. george 20 octombrie 2012 at 17:29 - Reply

  Smecherii electorale

 2. pascu 20 octombrie 2012 at 17:33 - Reply

  Dati pensii decente la oameni, sa nu traiasca ca animalele .
  Voi ati fost intre oamenii varstnici la tara ; ati vazut in ce conditii isi duc zilele, marea majoritate dintre ei ?

 3. voicu 21 octombrie 2012 at 17:54 - Reply

  CE MOACA DE ALCOOLIST ARE TRACTORISTUL ASTA SPER SA AJUNGI SI TU SA PRIMESTI UN AJUTOR DE CRACIUN AS UN BOBIRNAC POLITIC

Lasa un Raspuns »