Prefectura Salaj disponibilizeaza opt angajati

Magazin Salajean 6 septembrie 2010 0

Prefectura Salaj disponibilizeaza opt angajati

Numarul functionarilor din Institutia Prefectului Judetului Salaj va fi diminuat de la 51 la 40, potrivit unui Ordin al Ministrului Administratiei si Internelor.

Potrivit Ordinului Ministrului Administratiei si Internelor (MAI), numarul posturilor repartizat Prefecturii Salaj se diminueaza de la 51 la 40, ca urmare a desfiintarii mai multor posturi. Potrivit Prefecturii Salaj, noua organigrama a institutiei prevede reducerea numarului de personal cu 11 posturi. Restructurarea si reorganizarea aparatului de specialitate al institutiei, prin reducerea celor 11 posturi, se aproba prin ordinul prefectului Vegh Alexandru. Legea prevede ca, in cazul functionarilor publici carora le inceteaza contractul de munca, sa li se acorde acestora un preaviz de 30 de zile calendaristice.

Pentru personalul contractual, in situatia incetarii contractelor individuale de munca, se acorda un preaviz de 20 de zile lucratoare. In acelasi timp, persoanele disponibilizate beneficiaza de indemnizatie de somaj, conform legii. De asemenea, in perioada urmatoare, Compartimentul Resurse Umane va solicita Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, in perioada de preaviz, lista functiilor publice vacante, pentru a vedea daca persoanele disponibilizate pot fi redistribuite pe alte posturi.

La nivelul Prefecturii Salaj, din cele 11 posturi desfiintate, doua sunt vacante, la care se adauga un fotoliu de subprefect, ultima dilema fiind deja rezolvata prin plecarea din institutie a fostului subprefect Claudiu Barsan. In atari conditii, raman 8 angajati ai Prefecturii Salaj, care urmeaza sa fie disponibilizati. Posturile ocupate de acestia, si care vor fi desfiintate, sunt: doua posturi de consilier superior, un post de consilier afaceri europene, trei posturi de consilier asistent, un post de referent si un post de sofer.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »