Prefectura organizeaza concursul de eseuri Eroii salajeni si faptele lor

Magazin Salajean 6 mai 2010 0

Prefectura organizeaza  concursul de eseuri Eroii salajeni si faptele lorInstitutia Prefectului Judetului Salaj invita elevii claselor V-XII din Salaj la concursul de eseuri Eroii salajeni si faptele lor. Concursul isi propune sa marcheze doua evenimente sarbatorite in aceasta perioada, la interval de cateva zile, respectiv Ziua Europei – 9 mai si Ziua Nationala a Eroilor – 13 mai. Competitia se desfasoara sub egida Institutiei Prefectului Judetului Salaj, cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Biblioteca Judeteana Ionita Scipione Badescu, Asociatia Jurnalistilor din Salaj si Biroul de Informare al Parlamentului European in Romania.

Concursul Eroii salajeni si faptele lor se adreseaza elevilor din clasele V-XII si consta in transmiterea electronica la adresa de e-mail concurs@prefecturasalaj.ro a unui eseu care sa prezinte aspecte inedite legate de viata si activitatea unei personalitati locale sau nationale care a a avut influenta asupra istoriei locale.

In acordarea punctajului eseurilor se vor urmari urmatoarele criterii: relevanta faptelor prezentate in eseu fata de comunitate; aspecte inedite reliefate, mai putin cunoscute publicului; modul de exprimare; aspect general al lucrarii si incadrarea in numarul maxim de cuvinte, conform regulamentului. Termenul limita pentru transmiterea eseurilor este marti, 11 mai, ora 16. Regulamentul concursului poate fi consultat pe site-ul Institutiei Prefectului, la adresa www.prefecturasalaj.ro, sectiunea CONCURS DE ESEURI.

Premiile se vor acorda pe doua sectiuni (elevi din clasele V-VIII si elevi din clasele IX-XII), in cadrul manifestarilor publice care se vor desfasura in data de 13 mai, orele 12, cu ocazia Sarbatoririi Zilei Nationale a Eroilor. Toti elevii care vor transmite eseuri vor primi Diplome de participare.

Castigatorii pe cele doua sectiuni vor fi invitati, de asemenea sa isi prezinte lucrarile in cadrul Simpozionului organizat de Institutia Prefectului, in Sala Video, in data de 13 mai, incepand cu orele 9.

Invit elevii din judetul nostru la o competitie menita sa scoata la lumina faptele si personalitatea unor eroi locali care, chiar daca nu au luptat in razboaie si nu au facut fapte de vitejie consemnate in manualele de istorie, au ajutat, intr-un fel sau altul, comunitatea din care fac parte. Sunt si ei eroii nostri pe care astazi, la ceas aniversar, merita sa ii amintim, a declarat, prefectul judetului Salaj, Vegh Alexandru.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »