Prefectura îşi trimite reprezentanţii la Surduc pentru a lămuri problemele romilor

Mihaela Moldovan 19 septembrie 2012 2
Prefectura îşi trimite reprezentanţii la Surduc pentru a lămuri problemele romilor

Prefectul Sălajului, Filonaş Chiş, este decis să rezolve problemele din Surduc care îi au în centru pe membrii comunităţii rome din comună. Asta cu atât mai mult cu cât oficialul consideră că incidentul de vineri, când doi turişti canadieni, care au ajuns în zonă şi au fost atacaţi de cinci copii de etnie romă cu pietre şi bucăţi de lemn şi cărămidă, aduce prejudicii de imagine judeţului.
Pentru a afla mai multe cu privire la incidentul de vineri, dar şi la situaţia comnităţii de etnie romă din Surduc, prefectul Sălajului, Filonaş Chiş, l-a trimis, ieri, în comună pe consilierul pe problemele romilor din cadrul Prefecturii. „Vreau să aflăm cât mai multe detalii despre cazul turiştilor străini care fac turul Europei pe biciclete şi care au fost atacaţi cu pietre, vineri, în Surduc, de cinci copii de etnie romă, dar şi despre situaţia generală a romilor de aici. ?l voi trimite astăzi (miercuri, n.r.) în comuna Surduc pe consilierul pe problemele romilor din cadrul Prefecturii pentru a discuta cu administraţia locală. Acolo este o comunitate de etnie romă mai mare şi trebuie să ajungem la ea, să discutăm cu liderii ei şi să vedem ce se poate face pentru includerea lor în societate ”, a declarat Filonaş Chiş.
Prefectul a spus că, de când se află la conducerea Prefecturii Sălaj, nu a primit vreo sesizare sau notificare din partea Primăriei Surduc referitor la eventualele probleme cauzate în comună de cetăţenii de etnie romă, singurele aspecte de acest gen fiind cele aflate, de-a lungul vremii, din presa locală. „E puţină vreme de când sunt prefect şi în tot acest timp nu s-a înregistrat nicio sesizare scrisă sau notificare din partea Primăriei Surduc cu privire la eventuale probleme cauzate în comună de cetăţeni de etnie romă. Tot ce am aflat de-a lungul vremii despre acest subiect a venit din presa locală”, a declarat Filonaş Chiş.
Potrivit sursei citate, în comuna Surduc „este într-adevăr un mediu mai convulsiv, mai complicat, iar cetăţenii de etnie romă au comis fapte antisociale, cum ar fi furturile. Pe acest fond, este şi o stare de nemulţumire la nivelul administraţiei locale faţă de întreaga situaţie, totul este încordat, iar lucrurile trebuie rezolvate”.
Oficialul s-a întâlnit luni s-a întâlnit cu şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, iar acesta i-a relatat incidentul petrecut vineri, în Surduc, când un canadian şi soţia sa, care fac parte dintr-un grup de turişti înscrişi într-un tur al Europei pe biciclete, au fost atacaţi cu pietre şi cărămizi de cinci copii de etnie romă, unul din cei doi suferind o fractură la mână.

Comentarii

comments

2 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 19 septembrie 2012 at 13:58 - Reply

    trebuia neaparat ca se ajunga aicea pina se trezeasca si cei din prefectura . cu siguranta ca acei straini si poate chiar si altii vor ocoli salajul. BRAVO.

  2. bella 22 septembrie 2012 at 15:40 - Reply

    Asta-i frectie la mana de lemn domnule Prefect. Trebuie sa mergeti pe filon sa vedeti ca tiganii din Surduc si Cristoltel umbla in gasti si jefuiesc inclusiv in satele din jur fara ca politia sa faca ceva. In Germania domnule Prefect, cand am mers pe jos, PE TROTUAR, 500 de metri in afara unui sat, a venit urgent o masina de politie sa ma intrebe ce caut acolo. La noi umbla gastile de tigani la 10 km de casa lor pe hotar si talharesc recoltele celor care trudesc. De ce nu stiu politistii cand si unde pleaca ei ziua si noaptea in grupuri sau in carute?

Lasa un Raspuns »