Prefectura initiaza patru campanii de informare privind fondurile structurale

Magazin Salajean 21 februarie 2008 0

Prefectura initiaza patru campanii de informare privind fondurile structurale Prefectul judetului Salaj, Andrei Todea, a facut cunoscute, marti, in cadrul unei conferinte de presa, o parte dintre actiunile initiate de Institutia Prefectului, si care se vor derula in urmatoarele luni. Actiunile respective au drept scop asigurarea unei informari corecte si in timp real cu toate informatiile necesare accesarii de fonduri structurale. Astfel, in data de 27 februarie, va avea loc prima campanie de informare pe marginea Programului Operational Sectorial – Cresterea Competitivitatii Economice, campanie care se adreseaza reprezentantilor IMM-urilor din Salaj. La aceasta actiune, care se va derula in colaborare cu Camera de Comert si Industrie a Judetului Salaj, sunt invitati sa participe reprezentanti ai Ministerului pentru intreprinderi mici si mijlocii, comert, turism si profesii liberale, precum si cei ai Oficiului Teritorial al IMM-urilor – Cluj Napoca.

Apoi, in luna martie, sunt programate sa se desfasoare doua campanii de informare, si anume: in prima parte a intervalului – Campania de informare privind Ordonanta 7/2006 referitoare la dezvoltarea infrastructurii in mediul rural, iar in partea a doua a intervalului – Campanie de informare privind fondurile structurale – Program National de Dezvoltare Rurala.

In luna aprilie a anului in curs, tema campaniei va fi legata de resursele umane.

In cadrul intalnirii cu presa, prefectul Andrei Todea a mentionat ca, in acelasi scop, al asigurarii informatiilor atat de necesare pentru potentialii beneficiari ai fondurilor structurale, se va edita un supliment de ziar, care va aparea bilunar. In cadrul suplimentului respectiv vor fi incluse informatiile necesare privind fondurile structurale, procedurile de accesare a acestora, proiectele eligibile pe categorii de beneficiari.

Nu in ultimul rand, Andrei Todea a reamintit faptul ca, de curand, a fost instalat la cancelaria prefectului un TELVERDE (0800 800617), la care salajenii au posibilitatea ca, in afara sesizarilor privind problemele de fond funciar, legalitate, activitatea institutiilor publice deconcentrate, sa solicite si informatii privind fondurile structurale, precum si accesarea acestora. Institutia Prefectului nu are atributii speciale in accesarea fondurilor structurale, insa are responsabilitatea asigurarii unei informari continue si corecte a populatiei, a tututror celor are sunt interesati sa acceseze astfel de fonduri. Este extrem de important pentru noi sa existe un numar cat mai mare de beneficiari ai acestor fonduri si, totodata, cat mai multe comunitati care sa beneficieze de acesti bani. Exista la nivelul Institutiei Prefectului oameni pregatiti si care sunt in masura sa ofere informatii privind accesarea fondurilor structurale, a incheiat prefectul.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »