Prefectura, in razboi cu Primaria Zalau

Magazin Salajean 15 aprilie 2010 0

Prefectura, in razboi cu Primaria Zalau

Razboiul dintre Primaria municipiului Zalau si Institutia Prefectului Salaj pe marginea majorarilor salariale aplicate functionarilor din administratia locala se amplifica. Decizia Consiliului Local prin care lefurile angajatilor din Primarie au fost majorate cu incepere de la 1 martie, a trezit nemultumirea prefectului Alexandru Vegh, acesta solicitand factorilor responsabili, in urma cu o saptamana, sa revoce hotararea. La acea data, prefectul spunea ca in cazul in care administratia locala nu se va conforma, institutia pe care o conduce va ataca decizia in contencios administrativ, intrucat este neconforma cu Legea salarizarii unice.

Consilierii locali ai Zalaului au reluat, ieri, discutiile pe marginea subiectului, fara a se lasa, insa, impresionati de adresa primita de la Prefectura. Adresa trimisa este destul de putin fundamentata. Este, probabil, deranjant ca doar Primaria isi permite sa creasca salariile, in conditiile in care are venituri proprii, iar Consiliul Judetean si Prefectura nu pot face acelasi lucru, a spus primarul Radu Capilnasiu, precizan ca hotararea de Consiliu Local este perfect legala. Edilul a adaugat ca acordarea de suplimente salariale era obligatorie, in conditiile in care tot mai multi angajati din Primarie se transfera in alte institutii ale statului, atrasi de lefurile mai mari: Recent, sefa Serviciului Juridic si un lucrator de la Starea Civila s-au transferat la Consiliul Judetean pentru salarii mai bune.

Tot ce am facut a fost sa ajustam veniturile colegilor nostri.

Pozitia primarului a fost sustinuta si de viceprimarul Daniela Cota, precum si de reprezentantii Comisiei Economice si ai celei de Urbanism. Adresa ce ne-a fost trimisa este superficiala. Cei de la Prefectura au citit printre randuri si numai unde le-a convenit, motiv pentru care le recomandam sa citeasca intreaga lege. Consider ca suntem in drept sa acordam aceste suplimente salariale, a tinut sa precizeze Cota.

Nici amenintarea cu procesul nu ii sperie pe mai marii municipalitatii. Asteptam sa ne atace in contencios-administrativ. Daca instanta va decide ca nu am actionat legal, va anula hotararea, iar sumele acordate lucratorilor vor fi recuperate. Ma indoiesc, insa, ca nu ni se va da dreptate, a subliniat Capilnasiu.

Oficialii Prefecturii sunt, insa, de neclintit si se arata dispusi sa mearga pana in panzele albe pentru ca salariile functionarilor din administratia locala sa revina la nivelul initial.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »