Prefectura dă Primăria Zalău în judecată!

Magazin Salajean 18 aprilie 2011 0

Prefectura dă Primăria Zalău în judecată!

Prefectura Sălaj va acţiona în instanţă Primăria Zalău pentru menţinerea în vigoare a hotărârii Consiliului Local Zalău nr.42 din 21 martie 2011 referitoare la transportatorii interjudeţeni. Prin acest act, la finele lunii trecute, s-a aprobat, la nivelul municipalităţii, ca staţiile de autobuz să nu mai poată fi folosite de către operatorii de transport persoane din judeţ, ci doar de firma locală Transurbis.

La începutul lunii aprilie, Prefectura Sălaj a solicitat revocarea hotărârii luate la nivel local în luna martie 2011 privind amenajarea şi marcarea unor staţii pentru operatorii de transport în comun pe trasee judeţene. Joi, aleşii locali de la Zalău au votat pentru menţinerea hotărârii luate în martie (cu trei abţineri şi un vot împotrivă). Prefectul Sălajului, Vegh Alexandru ne-a declarat că în această situaţie, Prefectura Sălaj va acţiona în contencios administrativ Primăria Zalău şi instanţa va decide cine are dreptate.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Vegh Alexandru, a replicat afirmaţiilor viceprimarului de la Zalău, Gabriela Coţa că prefectura Sălaj s-ar fi bazat doar pe nişte principii şi că solicitarea instituţiei nu are temei legal.

Eu invoc într-adevăr un principiu şi orientarea spre drepturile cetăţenilor. Dacă acest punct de vedere împreună cu Legea 92/2007 nu sunt suficiente, atunci ne vom întâlni în instanţă şi acolo se va decide cine are dreptate. Nu va fi nicio problemă dacă pierde unul sau celălalt. Aceşti transportatori aveau până acum dreptul de a opri în respectivele staţii. Înainte de a retrage un drept, trebuie să oferi altceva în schimb. Trebuiau amenajate alte staţii şi apoi impusă această condiţie. Lucrurile sunt complicate. Mă supără modul în care se face referire la angajaţii noştri. Atâta vreme cât eu am semnat această solicitare, mi-am asumat răspunderea. Dacă cineva are ceva de discutat despre salariaţii unei instituţii să se adreseze conducătorului acelei unităţi. Aici nu era vorba despre angajaţi, ci despre un act, ne-a declarat prefectul Sălajului.

Reiterăm faptul că Prefectura Sălaj a decis că HCL 42/21.03.2011 privind amenajarea şi marcarea unor staţii pentru operatorii de transport în comun pe trasele judeţene este ilegală şi a solicitat reanalizarea ei. Reprezentanţii Prefecturiii Sălaj susţin că s-a încălcat legislaţia specifică în materie de transport în comun de persoane şi invocă faptul că accesul autovehiculelor în staţiile publice este gratuit şi nediscriminatoriu pentru operatorii de transport rutier cărora li s-au atribuit trasee.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »