Prefectura a adus la aceeasi masa politistii de proximitate si pensionarii

Magazin Salajean 29 august 2011 0

Prefectura a adus la aceeasi masa politistii de proximitate si pensionarii

Institutia Prefectului Judetului Salaj a organizat, joi, intalnirea lunara a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Varstnice, punctul principal al ordinii de zi fiind legat de informarea privind masurile propuse de catre Politia de Proximitate, in vederea protectiei si sprijinirii persoanelor varstnice. La intalnire au participat: subprefectul Onorica Abrudanu, reprezentanti ai pensionarilor, Constantin Dida – Ofiter Coordonator al Politie de Proximitate, directori ai institutiilor deconcentrate cu atributii privind persoanele varstnice.

Potrivit comisarului de politie Constantin Dida, in conformitate cu conceptia de organizare a Politiei in mediul urban, la nivelul Inspectoratului Judetean de Politie (IPJ) Salaj si al Serviciului de Ordine Publica, numarul functiilor de agent de politie de proximitate a crescut, incepand cu luna iunie 2011, de la 12 la 23. Dintre acestia, 12 activeaza in cadrul celor patru zone de siguranta delimitate in Zalau, cate patru in Simleu Silvaniei si Jibou, respectiv trei in Cehu Silvaniei. Ofiterul Coordonator al Politie de Proximitate a subliniat faptul ca, in noua conceptie de organizare, politistilor de proximitate le-a fost conferita si calitatea de politie judiciara, ei fiind abilitati sa solutioneze plangerile penale sesizate de catre cetateni. In acest sens, Constantin Dida a aratat faptul ca, in ceea ce priveste persoanele varstnice, in acest an, politistii de proximitate au consiliat 87 de persoane, au ajutat 24 de persoane si au solutionat 14 petitii. De asemenea, politistii au aplanat 18 stari conflictuale si au identificat 21 de persoane varstnice, potentiale victime pentru infractiuni precum viol, santaj sau furt.

Pentru perioada urmatoare, politistii de proximitate doresc organizarea unor focus grupuri, pentru a identifica problemele cu care se confrunta varstnicii, dar si initierea unei campanii de prevenire in randul femeilor varstnice.

Ilie Gorgan, presedintele Consiliului Persoanelor Varstnice al Judetului Salaj, a subliniat buna colaborare pe care organizatiile de pensionari din judet o au cu Politia de Proximitate, precizand ca exista multe situatii in care politistii au solutionat cazuri care au prevenit aparitia unor situatii conflictuale de amploare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »