Prefectul Vegh, ingrijorat de numarul mare al accidentelor rutiere

Magazin Salajean 17 februarie 2010 0

Prefectul Vegh, ingrijorat de numarul mare al accidentelor rutiere

Potrivit prefectului judetului Salaj, Vegh Alexandru, ca urmare a numarului ridicat de evenimente rutiere care au avut loc pe drumurile din judet si care au fost soldate cu foarte multe victime, se impune luarea unor masuri imediate. Reprezentantul Guvernului in teritoriu a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca, impreuna cu reprezentantii Politiei Rutiere si a celor de la Drumurile Nationale, se vor lua o serie de masuri care sa duca la evitarea sau reducerea urgenta a numarului de accidente rutiere pe drumurile judetului. Imi exprim regretul fata de evenimentele rutiere din ultima perioada. In doar cateva zile, pe drumurile din Salaj au avut loc cateva accidente rutiere, soldate cu trei morti.

Desigur, atat neglijenta la volan, cat si viteza excesiva, si-au spus cuvantul in cazul fiecarui eveniment rutier. Insa, trebuie sa recunoastem ca, in afara acestor aspecte, au fost si alte cauze care au condus la producerea de accidente, a spus prefectul.

Astfel, Vegh Alexandru a dispus autoritatilor publice locale identificarea unor solutii viabile pentru evitarea accidentelor. De exemplu, la Benesat, s-a dispus limitarea de viteza a autovehiculelor la 30 de kilometri la ora, trimitandu-se totodata o adresa la CFR pentru limitarea vitezei trenurilor, in acea zona, de la 85 la 50 de kilometri la ora.

Am avut o intalnire cu directorul de la Drumuri Nationale, Mircea Crisan, astfel ca am gasit o solutie provizorie cu privire la amenajarea unui sens giratoriu inainte de intrarea in Simleu Silvaniei, acolo unde traficul de pe DN1 F se intersecteaza cu cel de pe drumul care duce la strandul din apropiere, a spus prefectul.

Acesta este de parere ca viitorul sens giratoriu va obliga soferii sa scada viteza autovehiculelor, astfel incat numarul accidentelor din acea zona sa fie reduse la zero. De asemenea, s-a dispus ca in localitatile Poarta Salajului si Sarmasag sa se inlocuiasca toate indicatoarele deteriorate, iar acolo unde se impune sa se amenajeze alte sensuri giratorii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »