Prefectul Vegh – hotărât să facă lege şi ordine la barajul Vârşolţ

Magazin Salajean 23 mai 2011 0

Prefectul Vegh - hotărât să facă lege şi ordine la barajul Vârşolţ

Prefectul Sălajului, Alexandru Vegh, este decis să înlăture toate construcţiile ilegale ridicate de pescari pe malul barajului Vârşolţ şi pe care le-a decoperit într-o vizită în teren făcută săptămâna trecută. „Am fost la Vârşolţ în urma multiplelor sesizări pe care le-am primit de la cetăţeni, autorităţi locale şi chiar pescari, care s-au plâns că pe malul barajului au fost ridicate tot felul de construcţii care nu au ce să caute acolo. De asemenea, au fost pescari care ne-au sesizat că nu pot pescui la Vârşolţ din cauza unor pescari sportivi care se consideră << băştinaşi >> şi care au ocupat suprafeţe întregi în jurul lacului”, a declarat prefectul, adăugând că în timpul vizitei în teren a înţeles că acolo nu se respectă nicio lege. „Am găsit zeci de rulote amplasate între luciul de apă şi digul de protecţie, deşi acest lucru este strict interzis de legislaţia în vigoare. Fără toalete, fără apă şi reţea de curent electric, ei şi-au improvizat un fel de locuinţe. Iar unii şi-au pus chiar şi straturi de zarzavat. Este inadmisibil aşa ceva. Le-am dat termen până luni (astăzi, n.r.) să îndepărteze toate aceste construcţii ilegale, altfel vom trece la măsuri drastice”, a spus prefectul.

Acesta s-a arătat indignat şi de faptul că aceşti pescari care şi-au încropit gospodării lângă luciul apei şi care locuiesc la Vârşolţ întreaga vară, pescuiesc fără a ţine seama că ne aflăm în plină perioadă de prohibiţie. „Ca să nu mai vorbim că, potrivit legii, un pescar nu poate avea un stand mai mare de zece metri, iar ei au ocupat mult mai mult. Şi tot potrivit legislaţiei în vigoare, un pescar poate pleca acasă cu cel mult cinci kilograme de peşte, dar credeţi că respectă asta? Eu mă îndoiesc!”, a declarat Alexandru Vegh.

Ca urmare, rulotele şi gospodăriile improvizate trebuie să dispară, dacă nu, autorităţile sunt hotărâte să îi ridice cu forţa.

Totuşi, ca o soluţie pentru întreaga situaţie, autorităţile locale din Crasna, Pericei şi Vârşolţ iau în considerare amenajarea unei parcări lângă baraj, unde să existe reţele de utilităţi şi grupuri sanitare, astfel încât pescarii să rămână în vecinătatea lacului şi să coboare la luciul de apă cu undiţele.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »