Prefectul Vegh da de pamant cu Directia Judeteana pentru Tineret Salaj

Magazin Salajean 26 iulie 2010 0

Prefectul Vegh da de pamant cu Directia Judeteana pentru Tineret SalajInstitutia Prefectului Judetului Salaj a gazduit, vineri, 23 iunie, sedinta lunara a Colegiului Prefectural. Pe ordinea de zi a intalnirii s-a aflat: analiza gradului de realizare, in primul semestru din acest an, a actiunilor cuprinse in Planul propriu de actiuni pentru anul 2010, pentru realizarea obiectivelor derivate din Programul de Guvernare si analiza activitatilor desfasurate de Serviciile Publice Deconcentrate din Salaj in luna iunie 2010.

Conform centralizarii prezentate de prefectul judetului Salaj, Vegh Alexandru, privind stadiul implementarii de catre cele 24 de servicii publice deconcentrate din Salaj a masurilor scadente in semestrul I din planul de actiuni pe anul 2010, pentru realizarea in judet a obiectivelor derivate din programul de guvernare, dintr-un total de 389 de actiuni propuse, 259 au fost realizate integral, 95 realizate partial iar 35 sunt nerealizate. Masurile realizate partial (24,42 la suta din total) au, in mare parte, ca termen de finalizare luna decembrie a acestui an. In ceea ce priveste masurile scadente nerealizate, serviciile publice deconcentrate vizate au invocat lipsa fondurilor necesare pe trimestrul I si II.

Printre institutiile deficitare in implementarea planului de masuri, prefectul a nominalizat Directia Judeteana pentru Tineret Salaj care, din 12 actiuni propuse, a realizat, partial, doar doua. Reprezentantul Guvernului in teritoriu a acuzat lipsa de interes a conducerii institutiei amintite, care, de altfel, nici nu a fost prezenta la ultimele trei sedinte de Colegiu Prefectural. Absenta repetata a conducerii Directiei pentru Tineret Salaj de la sedintele Colegiului Prefectural, dar si raportarile lunare privind activitatea institutiei, solicitate de Institutia Prefectului, denota lipsa totala de profesionalism a celor ce au fost numiti pentru a conduce institutia amintita. In plus, nu exista nici rezultate concrete, palpabile ale activitatii institutiei. In acest context, consider ca este binevenita preconizata reorganizare, respectiv unirea directiilor judetene de tineret cu cele de sport, in conditiile in care au multe obiective comune, a declarat prefectul.

In replica, directorul Directiei Judetene pentru Tineret Salaj, Costel Ardelean, sustine ca nu a participat la sedinta Colegiului Prefectural, care a avut loc vineri, ca urmare a faptului ca nu a fost anuntat cu privire la organizarea acestei intalniri. In primul rand, nu am fost convocat la aceasta sedinta. Alti prefecti anuntau cu cateva zile inainte cand si unde urma sa se desfasoare sedinta lunara a Colegiului Prefectural. De data aceasta nu a fost cazul, spune Costel Ardelean.

Cat depre acuzatia prefectului cu privire la lipsa totala de profesionalism a conducerii Directiei pentru Tineret Salaj, Costel Ardelean sustine ca, in primul rand, bugetul repartizat institutiei este unul sub orice critica, iar vara nu a trecut inca – anotimp in care, sustine aceeasi sursa, institutia are cea mai intensa activitate.

Revenind la sedinta de Colegiu Prefectural, de mentionat ca prefectul a cerut ca, acolo unde este posibil, sa se recupereze actiunile care au fost programate dar nu s-a reusit implementarea lor in prima jumatate a anului 2010.

In ceea ce priveste actiunile serviciilor publice deconcentrate din luna iunie, Luminita Nemes, recent instalata ca director interimar al Casei Judetene de Pensii (CJP) Salaj, a semnalat faptul ca institutia a fost actionata in instanta in vederea preluarii arhivelor apartinand societatilor comerciale desfiintate, iar numarul litigiilor solutionate nefavorabil pentru Casa de Pensii creste din ce in ce mai mult, in ciuda faptului ca legislatia din domeniul nu permite acest lucru, existand chiar o incompatibilitate intre atributia de valorificare a adeverintelor necesare pentru stabilirea drepturilor de pensie si aceea privind eliberarea acelorasi adeverinte.

Mai mult, CJP Salaj se confrunta cu lipsa spatiului necesar preluarii acestor documente. Daca exista sentinte definitive executorii, ele trebuie puse in aplicare, a atras atentia prefectul Vegh Alexandru.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »