Prefectul Salajului, indatorat la banci

Magazin Salajean 6 octombrie 2011 0

Prefectul Salajului, indatorat la banci

Chiar daca au salarii mari si conduc destinele unor mari comunitati, nici prefectii nu traiesc doar din salarii. Potrivit unui studiu realizat de Econtext, 30 de reprezentanti ai Guvernului in teritoriu au luat imprumut de la banci pentru a completa bugetele anumitor afaceri sau pentru cheltuielile familiei. Nimeni nu spune ca prefectii nu sunt la fel ca toti romanii, ca nu au dreptul sa aiba datorii. Cetateanul de rand nu reuseste sa plateasca facturile din salariu, se imprumuta de la banci sau camatari pentru a nu avea restante la intretinere si pentru a pune mancare in farfuriile copiilor.

Econtext a realizat un clasament al prefectilor cu cele mai mari credite in euro, tinand cont de declaratiile de avere ale prefectilor. Datoriile provin din imprumuturi pe care prefectii le-au contractat de la banci, institutii de credit sau din alte surse, de la companii sau persoane fizice.

Din cei 42 de prefecti (41 de judete si Capitala), 30 au datorii, iar 12 nu au sau nu le-au inclus in declaratiile de avere. Fiind persoane cu un stat social mai ridicat, si datoriile lor au un nivel mai mare. Astfel, datoriile cumulate ale celor 42 de prefecti se ridica la 2,815 milioane de euro. Ceea ce inseamna o medie de 67.025 de euro de prefect, valoarea din acest moment a unei case in Zalau.

Cel mai inglodat in datorii este prefectul judetului Teleorman, care are un credit de 476.200 de euro. Acesta este urmat de prefectul judetului Ilfov, cu 425.000 de euro si de cel al Bucurestiului, cu 394.143 de euro. La polul opus, pe locul 29 se afla prefectul de Braila, care datoreaza cateva mii de euro. Sunt si prefecti fara rate la banci, care nu au niciun imprumut, din cele declarate de ei. Este vorba de prefectii de la Bihor, Galati, Covasna, Tulcea, Arges, Dambovita, Cluj, Calarasi, Dolj, Giurgiu, Satu Mare si Alba.

Prefectul de Salaj, Vegh Alexandru, ocupa locul 18 in ierarhia realizata de Econtext, cu o datorie de 35.000 de euro.

Suma nu este nici mare, nici mica si reprezinta un imprumut bancar pe care l-am luat, asa cum isi pot lua toti cetatenii acestei tari, pentru construirea unei case. Acest credit ipotecar este pe cativa ani si sper sa reusesc sa achit ratele, a aratat prefectul de Salaj.

La aceasta data, valoarea restantelor bancare al prefectului a scazut, deoarece declaratia de avere facea referire la situatia financiara din anul trecut, iar documentul a fost depus anul acesta, in 14 iunie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »