Prefectul da de pamant cu firmele care reabiliteaza drumul Zalau – Alesd

Magazin Salajean 29 septembrie 2011 0

Prefectul da de pamant cu firmele care reabiliteaza drumul Zalau - Alesd

Prefectul judetului Salaj, Vegh Alexandru, a vizitat marti santierele deschise pentru reabilitarea drumului national 1H, Zalau – Alesd. Urmare a constatarilor facute pe teren, impreuna cu Cornelia Buruian, sef district Nusfalau – Sectia de Drumuri Nationale Zalau, in zona Varsolt si in zona Drighiu, prefectul Vegh Alexandru se arata rezervat atat in legatura cu calitatea materialelor folosite la reabilitarea drumului, cat si in ceea ce priveste calitatea lucrarilor executate de firmele care au subcontractat executia de la compania castigatoare a licitatiei. Dupa cate am vazut pe teren, pot sa spun ca nu sunt foarte multumit de modul in care se deruleaza lucrarile. Imi exprim rezerve fata de calitatea materialelor folosite de firmele subcontractoare, dar si de felul in care se lucreaza. In plus, subcontractarile repetate pot diminua bugetul alocat achizitiei de materiale si utilaje, cu efect asupra calitatii finale a lucrarii. Pentru firmele subcontractoare nu exista garantia respectarii conditiilor stabilite in caietul de sarcini si asumate de firma care a castigat licitatia, incepand de la personalul angajat si pana la utilajele folosite, fapt ce poate duce, din pacate, la aparitia de accidente de munca, precum cel petrecut luni, la Nusfalau, precizeaza Vegh Alexandru.

Prefectul s-a declarat nemultumit si de existenta mai multor firme subcontractoare, fapt care a dus la deschiderea mai multor santiere, concomitent. Acest lucru are ca efect ingreunarea traficului si cresterea riscului de accidente rutiere pe lungi portiuni de carosabil.

Data fiind valoarea si importanta proiectului, prefectul Vegh Alexandru cere tuturor factorilor implicati in reabilitarea drumului – diriginte de santier, firma de consultanta, administrator al drumului – maxima atentie si responsabilitate, pentru a se realiza o lucrare de calitate, care sa reziste in timp.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »