Prefectul cere primarilor salajeni sa aprovizioneze scolile cu combustibil pentru sezonul rece

Magazin Salajean 16 septembrie 2011 0

Prefectul cere primarilor salajeni sa aprovizioneze scolile cu combustibil pentru sezonul rece

Prefectul Judetului Salaj, Vegh Alexandru, a participat, ieri, la o intalnire de lucru a Filialei Salaj a Asociatiei Comunelor din Romania (ACoR), eveniment la care a fost prezent si Tiberiu Marc, presedintele Consiliului Judetean, alaturi de reprezentanti ai unor institutii publice deconcentrate. In acest context, prefectul a prezentat primarilor cateva probleme de actualitate, printre care si Recensamantul Populatiei si Locuintelor, cerand operativitate maxima din partea reprezentantilor administratiilor publice locale in redactarea si transmiterea catre forurile responsabile a documentelor necasare bunei desfasurari a recensamantului. Recensamantul este foarte important in conditiile in care datele statistice rezultate sunt folosite timp de zece ani, a subliniat Vegh Alexandru. De asemenea, acesta a cerut ca, in cel mai scut timp, situatiile investitiilor derulate in fiecare comuna sa fie postate pe site-urile primariilor, iar primarii sa dea atentia cuvenita aprovizionarii scolilor cu combustibil pentru sezonul rece.

Un punct discutat al ordinii de zi a fost cel legat de decizia CJ Salaj de a descentraliza programul de acordare a fructelor pentru scolari, transferand primariilor responsabilitatea achitionarii merelor pentru elevi. Astfel, Virgil Turcas, director Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) Salaj, a apreciat ca primariile vor avea dificultati in gestionarea programului si in gasirea unor furnizori pentru mere, in conditiile in care conditiile impuse sunt foarte restrictive. Insa, Tiberiu Marc, presedintele CJ Salaj, a dat asigurari ca institutia pe care o reprezinta va acorda tot sprijinul autoritatilor locale care vor avea probleme, adaugand faptul ca descentralizarea micsoreaza riscul ca elevii din intreg judetul sa ramana fara fructe, asa cum s-a intamplat in anul trecut scolar.

Nu in ultimul rand, primarii din cateva comune au semnalat aparitia unor probleme in comunitatile pe care le reprezinta dupa reorganizarea politiei rurale, dar prefectul Vegh Alexandru a apreciat ca este prematur sa se faca aprecieri in conditiile in care noua structura functioneaza de o scurta perioada de timp, iar in cele patru judete pilot in care a fost experimentat conceptul rezultatele au fost bune.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »