Prefectul Andrei Todea: Personalul sanitar si pacientii nu trebuie sa intre in panica

Magazin Salajean 12 octombrie 2009 0

Prefectul Andrei Todea: Personalul sanitar si pacientii nu trebuie sa intre in panicaVideoconferinta cu prefectii, organizata de Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate, a avut loc la finele saptamanii trecute. La eveniment au participat presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Irinel Popescu, directorul general Cristian Celea, prefectii de judete si reprezentantii caselor judetene de asigurari.

Tema videoconferintei a fost legata de rationalizarea cheltuielilor din sistemul de sanatate si intocmirea unui buget pe anul 2010, astfel incat contractarea serviciilor medicale sa se incadreze in creditele de angajament pentru spitale, medicina de familie si ambulanta.

Daca in multe judete din tara sunt probleme, managerii caselor judetene de asigurari de sanatate neputand sa se incadreze in buget, Salajul sta destul de bine la acest capitol. In cadrul videoconferintei, prefectul de Salaj, Andrei Todea, a tinut sa precizeze ca, in judetul nostru, sistemul poate functiona fara dificultati pana la sfarsitul anului.

De altfel, intr-o conferinta de presa, care s-a desfasurat de curand, prefectul Andrei Todea a subliniat faptul ca sistemul sanitar salajean nu simte efectele crizei financiare prin care trecem. Astfel incat, sistemul sanitar din judet va beneficia de bani suficienti pentru a functiona, cel putin pana la finele anului. Din informatiile pe care le detin, atat din postura de fost presedinte al Casei de Asigurari de Sanatate Salaj, cat si din cea de prefect, pana la finele acestui an, exista bani suficienti pentru functionarea tuturor serviciilor medicale. Astfel, nu cred ca ar trebui sa existe vreun motiv de panica din partea personalului sanitar sau a pacientilor, a afirmat prefectul de Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »