Prefectul Andrei Todea, in vizita de lucru in Ungaria

Magazin Salajean 17 octombrie 2008 0

Prefectul Andrei Todea, in vizita de lucru in UngariaPrefectul judetului Salaj, Andrei Todea, a participat, in perioada 15 – 16 octombrie, la reuniunea prefesionala oficiala dintre prefectul Regiunii Campiei de Nord a Ungariei, Kerekes Edit, si sefii filialelor din regiune. La reuniune au mai fost prezenti prefectii judetelor Bihor si Satu Mare, in timp ce intalnirile cu oficialitatile maghiare au avut loc in orasele resedinte de judet Szolnok, Debrecen si Nyiregyhaza.

Scopul vizitei oficiale, efectuate la invitatia prefectului Regiunii de Nord – Ses a Ungariei, Kerekes Edit, a fost acela de a efectua un schimb de experienta in ceea ce priveste activitatea de coordonare a serviciilor deconcentrate, analizarea posibilitatilor de a intra in relatie de lucru si eventual colaborare intre judetele din Ungaria, respectiv Agentia Regionala de Administratie – Regiunea Campiei de Nord, cu prefecturile Salaj, Satu Mare si Bihor.

In prima zi, intalnirile s-au desfasurat in orasul Szolnoc, mai precis la sediul Palatului Administrativ Judetean, unde au avut loc intalniri cu prefectul – adjunct Csikos Zoltan si directorul Directiei Apararii Contra Calamitatilor din judetul Jasz – Nagzkun – Szolnok, Csomos Matyas.

In cursul zilei de ieri, in orasul Debrecen au fost programate intalniri cu prefectul Kerekes Edit si alte persoane din conducerea regiunii, in vederea prezentarii unei informari referitoare la activitatea prefecturii regionale, in principal privind atributiile si modalitatile de coordonare a organelor administrative teriotriale.

Tot ieri, in orasul Nyiregyhaza, a avut loc o intalnire cu presedintele Comisiei Colaborarii de Frontiera din cadrul Colegiului Administrativ Teritorial, care va prezenta programul de activitate pe anul 2008, cu precadere aspectele privind rezultatele colaborarii la nivel de comisie intre organizatiile profesionale dintre cele doua tari.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »