Prefectul Andrei Todea da de pamant cu directorii deconcentratelor

Magazin Salajean 20 decembrie 2006 0

Prefectul Andrei Todea da de pamant cu directorii deconcentratelorPrincipalale discutii care au avut loc, ieri, la sediul Prefecturii Salaj, in cadrul unei conferinte de presa, s-au purtat pe marginea Raportului privind activitatea Institutiei Prefectului, in perioada 1 decembrie 2005 – 1 decembrie 2006. Prezentul Raport isi propune sa realizeze o evaluare obiectiva, insotita de o analiza temeinica, riguroasa si responsabila a modului in care si-a desfasurat activitatea Institutia Prefectului Judetului Salaj in perioada 1 decembrie 2005 – 1 decembrie 2006. Raportul raspunde urmatoarelor cerinte: modul si gradul de indeplinire a obiectivelor stabilite de catre conducatorul Institutiei Prefectului, respectiv, prefectul judetului; modul de indeplinire a obiectivelor si performantelor obtinute de structurile conduse; propunerile privind eficientizarea structurilor conduse, prin identificarea deficientelor in activitate si a modului de eliminare a acestora, asa cum prevede Hotararea de Guvern nr. 1209/2003, a facut cunoscut prefectul judetului Salaj, Andrei Todea.

Printre principalele obiective care au stat la baza elaborarii Raportului se numara: coordonatele esentiale, in functie de care a fost organizata intreaga activitate; directiile principale de actiune pe intreg parcursul perioadei; modalitatile concrete de punere in practica a obiectivelor si sarcinilor ce revin Institutiei Prefectului, ca reprezentanta a Guvernului in teritoriu; evaluarile facute de catre directorii si sefii compartimentelor functionale din cadrul institutiei; proiectele programelor de masuri si propunerile de solutii pentru ridicarea la un nivel calitativ superior al intregii activitati in anul 2007 etc..

Structurat pe 13 domenii, asupra carora vom reveni in editiile viitoare ale ziarului, Raportul a cuprins un capitol privind neajunsurile cu care s-a confruntat activitatea Institutiei Prefectului in anul 2006. Realizarile evidentiate in prezentul raport confirma faptul ca activitatea Institutiei Prefectului a cunoscut, in anul 2006, un curs ascendent sub toate aspectele. Cu toate acestea, trebuie remarcat si faptul ca in unele compartimente si domenii de activitate s-au inregistrat si unele neajunsuri. Dintre acestea, ar fi de retinut urmatoarele: insuficienta comunicare prin e-mail cu mediul extern institutiei; lipsa unei pozitii mai ferme fata de slaba receptivitate a unora dintre administratiile locale la solicitarile rromilor; colaborare sub nivelul asteptarilor cu O.N.G.-urile; lipsa unei mai bune colaborari intre autoritatile publice locale si serviciile publice deconcentrate in scopul solutionarii unor probleme de larg interes cetatenesc; lipsa unor instrumente standardizate de monitorizare si control al serviciilor publice deconcentrate; comunicare deficitara intre serviciile publice deconcentrate; neintocmirea de catre unele comitete locale a planurilor proprii de masuri circumscrise situatiilor de urgenta; lipsa unei infrastructuri informationale la nivelul cerut de toate unitatile administrativ – teritoriale; neajunsuri in coordonarea mai operativa si eficienta a serviciilor publice deconcentrate; insuficienta preocupare pentru urmarirea indeplinirii sarcinii de catre functionarii publici si cei contractuali, face cunoscut Todea. Dupa cum se poate observa, este lesne de inteles ca cea mai mare dezamagire a prefectului se regaseste in dreptul punctului privind pseudo-colaborarea dintre Institutia Prefectului si unitatile deconcentrate. Aceasta realitate destul de trista l-a determinat pe Andrei Todea sa afirme ca, daca anul acesta a fost anul comunicarii, anul viitor va fi anul punerii seii pe cal. Cu alte cuvinte, prefectul avertizeaza directorii deconcentratelor ca, incepand cu anul viitor, relatia dintre ei si Institutia Prefectului se va schimba. Desigur, in bine… Insa cum se va produce acest fenomen, am putea spune aproape paranormal, nu stim, in conditiile in care nu am scapat inca de meteahna numirii in functiile de conducere pe criteri politice.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »