Prefectul Andrei Todea cere echilibru si legalitate

Magazin Salajean 9 ianuarie 2008 0

Prefectul Andrei Todea cere echilibru si legalitate

Prefectul judetului Salaj, Andrei Todea, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca unul dintre elementele remarcabile care au definit anul 2007 consta in infuzia de fonduri guvernamentale, de care a beneficiat judetul nostru. Cel mai important lucru pentru noi, in ceea ce priveste anul 2007, este dat de fondurile alocate Salajului de Guvern. Si anume, trebuie sa precizam ca anul trecut am primit de la Guvernul Romaniei peste 102 milioane de RON, suma fiind una record, a spus Andrei Todea. Prefectul a tinut sa sublinieze ca acest deziderat nu ar fi fost atins fara implicarea directa a Institutiei Prefectului care, in functie de necesitate, a facut loby-ul necesar obtinerii acestor fonduri.

In 2007, Comisia Judeteana de Fond Funciar a reusit sa solutioneze 97,8 la suta din numarul cererilor. De remarcat faptul ca diferenta de 2,2 la suta din numarul solicitarilor ramase nesolutionate se datoreaza unor dosare extrem de complicate, a mai afirmat prefectul de Salaj. Acesta a adaugat ca anul trecut a mai fost rezolvat un segment insemnat din numarul hotararilor judecatoresti, peste care s-a asternut praful timp de 10-12 ani: Din acest punct de vedere, putem vorbi de o premiera, atata timp cat nu stiu ca alte prefecturi, din alte judete, sa fi avut in decursul unui an o campanie atat de agresiva ca a noastra in ceea ce priveste solutionarea anumitor hotarari judecatoresti ingalbenite de timp.

Per global, in opinia prefectului Andrei Todea, anul 2007 a fost unul in care Institutia Prefectului Judetului Salaj a dat dovada de maxima eficienta, apropiindu-se de oameni mai mult decat oricand. Cat despre 2008, ca fiind un an electoral, ne-am propus sa-l definim ca pe un an al echilibrului si al legalitatii, deoarece noi trebuie sa fim cei care vom face medierea intre institutiile deconcentrate si cetateni. Intr-adevar, este nevoie de echilibru, in conditiile in care anii electorali aduc si o serie de masuri care pot sa exceada cadrului legal. In aceste conditii, este nevoie de implicarea activa a Institutiei Prefectului, care sa stopeze acest gen de porniri, a mai spus, in final, prefectul de Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »