Prefectul a criticat Sectia de Drumuri Nationale

Magazin Salajean 19 noiembrie 2007 0

Prima sedinta ordinara a Comandamentului Judetean de Iarna, desfasurata la sfarsitul saptamanii trecute, s-a lasat cu critici dure aduse de prefectul Andrei Todea modului in care Sectia de Drumuri Nationale Zalau asigura deszapezirea arterelor de circulatie din judet. Andrei Todea a spus ca este inadmisibil sa existe doar doua puncte nevralgice in judet – culmile Meses si Mesteacan, si nici macar acestea sa nu poata fi gestionate. Asa cum ati vazut, am avut ninsori slabe in judet, dar chiar si asa, culmea, ne-au luat prin surprindere acolo unde nu ar trebui sa avem probleme. Exista doua puncte nevralgice in Salaj, culmile Meses si Mesteacan catre Maramures, si este inadmisibil sa nu le putem gestiona. Trebuie ca echipele sa se axeze pe aceste tronsoane. Nu se poate sa ne sune lumea la 12 noaptea sa ne spuna ca sunt probleme in trafic. Nu se poate sa facem lucrul superficial, a spus Andrei Todea.

Cu toate ca reprezentantul Sectiei de Drumuri Nationale Salaj, prezent in cadrul respectivei sedinte, a spus ca vina pentru blocajele din traficul rutier care s-au intamplat pe Meses si pe Valea Somesului apartine si conducatorilor auto, pentru ca nu sunt pregatiti de iarna, prefectul nu a acceptat aceste justificari.

Asta, cu atat mai mult cu cat Salajul nu are, ca alte judete, zone montane inalte sau de dificultatea pasului Tihuta. Nu pot sa inteleg nicicum de ce se intampla asa ceva. Nu avem munti, nu avem zone precum pasul Tihuta, astfel ca nu ar trebui sa intampinam probleme cu deszapezirea si cu traficul pe perioada de iarna, a spus Andrei Todea.

Prefectul Todea a spus ca va urmari cu maxima atentie activitatea Sectiei de Drumuri Nationale Zalau si ca nu va permite ca in judet traficul rutier sa intampine dificultati.

Apeluri de urgenta ramase in plop

In acelasi cadru, prefectul a spus ca au existat situatii in care cetateni care au apelat la numarul de urgenta 112 pentru a reclama blocaje in traficul rutier, dar ca operatorul nu a stiut unde sa redirectioneze apelul.

Andrei Todea a spus ca nu isi explica cum se poate intampla asa ceva si ca situatia trebuie solutionata.

Au fost cetateni care au ramas blocati in trafic si au avut probleme, dar cand au sunat la 112, operatorul nu a stiut unde sa redirectioneze apelurile. Pentru deszapeziri, ar trebui sa li se poata face direct legatura la Sectia de Drumuri Nationale Zalau, care ar putea interveni. Ma mir ca s-a intamplat ca femeia sa nu stie unde sa redirectioneze apelul. Aspectul trebuie rezolvat, a spusTodea.

Gheorghe Labo, seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum Salaj, a spus ca situatia este de neinteles, in conditiile in care, in mod normal, in momentul in care operatorul de la serviciul 112 primeste o solicitare, apelul este redirectionat automat catre pompieri, salvare si politie.

Pentru ca astfel de incidente sa nu se mai repete, prefectul a cerut ca operatorilor de la serviciul de urgenta 112 sa le fie comunicata in scris inca o data lista cu numerele de telefon ale unitatilor catre care trebuie redirectionate apelurile cetatenilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »