Prea multe accidente pe drumurile salajene

Magazin Salajean 14 ianuarie 2009 0

Prea multe accidente pe drumurile salajene

Activitatea Politiei din judetul Salaj pe anul 2008 a fost laudata de catre inspectorul general al Politiei Romane, Victor Popescu. In urma prezentarii bilantului de activitate pe anul 2008 al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj, comandantul sef Popescu s-a aratat multumit de rezultate. Chiar daca este un judet mic, activitatea politiei este una complexa. Felicit Salajul pentru activitatea si rezultatele obtinute in 2008.

Totusi, as vrea sa remarc unele aspecte negative pentru care ar trebui luate masuri. Au avut loc 186 de accidente rutiere soldate cu 38 de morti si 200 de grav raniti. Astfel, Politia Rutiera trebuie sa ia masuri in redimensionarea dispozitivelor de patrulare ale politiei rutiere, colaborarea politiei comunitare cu fortele de ordine, a precizat Victor Popescu. El a remarcat si faptul ca media de varsta a politistilor salajeni este de 36 de ani. Exista un potential de munca ridicat in Salaj. Printr-o cooperare la nivel de institutii se va ajunge la o mai buna eficienta profesionala. Comparativ cu alte judete, unde am gasit nenumarate nereguli, la Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Salaj am vazut rezultate foarte bune, a declarat Victor Popescu.

Analizand fenomenul infractional inregistrat in perioada de evaluare, putem afirma cu certitudine ca s-a reusit mentinerea acestuia sub control, judetul nostru fiind printre cele mai sigure judete din tara, a declarat Ghiurca Iosif, inspector general al IPJ Salaj. El a ca in 2008 au fost constatate 5.278 de infractiuni, cu 825 mai multe decat in aceeasi perioada a anului trecut. In 2008 s-a constatat o crestere a criminalitatii sesizate la 2.443 (plus 243) pe fondul cresterii numarului infractiunilor de furt. Insa, de asemenea, a crescut si numarul de solutionare a acestor cazuri de catre politisti. Datorita volumului mare de activitati educativ-preventive, se inregistreaza o usoara scadere a numarului infractiunilor cu violenta comise, data de reducerea numarului infractiunilor de vatamare corporala grava, a infractiunilor de omor. Cu toate acestea, in zona de competenta s-au produs sase infractiuni de omor, dar trebuie mentionat faptul ca toate au fost solutionate prin identificarea faptuitorilor. Au fost savarsite 2.316 de fapte penale constand in furturi, inselaciuni, distrugeri, talhariile si alte infractiuni. In perioada analizata, s-a reusit solutionarea a 656 furturi, cu 32 mai multe decat in perioada similara a anului trecut, printre cele mai semnificative fiind solutionarea a 180 de furturi din locuinta si a 154 de furturi din societati comerciale, ceea ce situeaza judetul Salaj pe locul II pe tara.

Astfel, in fata celor aproximativ 150 de politisti invitati sa participe la Bilantul Politiei salajene pe anul 2008, au stat si Andrei Todea, prefectul judetului Salaj, Tiberiu Marc, presedintele Consiliului Judetean, si Radu Capilnasiu, primarul Zalaului. Ei au subliniat importanta mentinerii ordinii in judetul Salaj, prin fortele de ordine, si anume, pentru acordarea unui grad de siguranta a cetateanului in municipalitate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »