Preţuri de lux pentru apă şi canalizare!

Magazin Salajean 8 iunie 2011 0

Preţuri de lux pentru apă şi canalizare!

Compania de Apă Someş (CAS) a făcut cunoscut că tarifele la apa potabilă şi canalizare urmează să se scumpească pentru a putea acoperi creditele contractate. Potrivit directorului Sucursalei Sălaj a CAS, Marcel Zaharia, decizia a venit ca urmare a condiţionalităţilor prevăzute prin Memorandumurile de Finanţare şi Acordurile de Împrumut cu diferitele instituţii financiare internaţionale de la care Compania de Apă Someş a solicitat credite pentru co-finanţarea Programelor de investiţii (SAMTID, ISPA, POS Mediu), care au fost atrase pentru modernizarea şi extinderea infrastructurii de apă-canal, condiţionalităţi care prevăd obligativitatea ajustării anuale a preţurilor cu influenţele indicelui preţurilor de consum (inflaţia).

Sunt majorări convenite printr-un memorandum încheiat de Companie cu cele două bănci şi se aplică din 2007 şi până anul viitor. În fiecare an, data la care intră în vigoare aceste majorări este 1 iulie. În acest cadru, Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice a avizat noile valori ale preţului apei potabile şi tarifului pentru colectarea şi epurarea apelor uzate pentru anul 2011, a precizat sursa citată.

Scumpirea a primit deja avizul ANRSC, însă Marcel Zaharia a adăugat că noile tarife vor intra în vigoare după ce vor fi aprobate şi de către Asociaţia Regională pentru Dezvoltarea Infrastructurii din Bazinul Hidrografic Someş-Tisa. Astfel, preţul unui metru cub de apă potabilă distribuită direct consumatorilor va creşte de la 2,19 lei la 2,39 lei, în timp ce preţul unui metru cub de apă pluvială aproape că se dublează, de la 1,24 lei la 2,05 lei. De reţinut că, la preţurile amintite, se adaugă TVA.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »