Preţul pentru locul de veci rămâne acelaşi

Magazin Salajean 22 martie 2011 0

Preţul pentru locul de veci rămâne acelaşi

Creşterea cu 30 la sută a tarifelor pentru serviciile de pompe funebre nu a fost ieri acceptată de consilierii muncipali, proiectul de hotărâre fiind, în final, retras la propunerea primarului Radu Căpîlnaşiu. Reprezentanţii Direcţiei de Administrare a Domeniului Public Zalău au propus majorarea, de la începutul lunii viitoare, a preţurilor: de la 167 de lei la 200 pentru catafalcarea cu utilizarea capelei; de la 109 lei la 150 de lei pentru săparea gropilor pentru înhumare adulţi şi a locului de înhumare de la 104 lei la 150 de lei.

Aleşii Zalăului au fost împotriva acestei propuneri, începând de la membrii comisiei pentru drepturile omului, care au dat aviz negativ proiectului. Consilierul Sorin Chişbora a atras atenţia că aceste creşteri exagerate de tarife, care-l ameninţă pe zălăuan cu o moarte scumpă, nu se justifică şi a întrebat: oare acum pământul e mai tare, de se cer bani mai mulţi, ori locul e mai confortabil? Nu e momentul pentru un astfel de demers, care poate avea un ecou negativ.

Mai mult, Simona Trif a arătat că creşterile s-ar justifica doar în momentul îmbunătăţirii condiţiilor de la capelă, după finalizarea investiţiilor propuse. Justificarea oferită de directorul DADP, Aurel Bican a invocat faptul că până anul trecut aceste servicii puteau fi subvenţionate, dar din acest an, conform legislaţiei, ele se autofinanţează, cum, de altfel, este şi cazul activităţilor din parcări şi pieţe; cheltuielile cu materialele şi salariile se acoperă din aceste încasări. Primarul Zalăului, Radu Căpîlnaşiu a admis că Consiliul Local nu vrea să facă o afacere din aceste servicii şi a propus retragerea proiectului de pe ordinea de zi, avertizând însă că serviciile de pompe funebre pot fi prestate de firme particulare, care, cu siguranţă, nu ar pretinde sub preţul celor de la DADP.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »