Praful si zgomotul, peste limitele admise

Magazin Salajean 30 octombrie 2009 0

Praful si zgomotul, peste limitele admisePraful si zgomotul stradal sunt principalii factori de poluare rezultati din determinarile si expertizele realizate de Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Salaj, in cursul acestui an. APM Salaj supravegheaza calitatea factorilor de mediu pentru: aer, ape uzate, sol si zgomot. In ceea ce priveste depasirea indicatorilor de calitate pentru factorii de mediu, la indicatorul pulberi sedimentabile am inregistrat un numar de 12 depasiri, dintre care noua foarte mici. Acestea s-au inregistrat in zona cartierului Dumbrava Nord, din Zalau. Am mai avut trei depasiri, mai mari, in zona localitatii Sarmasag si a cartierului Sarmas, din Zalau, in special vara, cand a fost foarte cald, a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, Aurica Grec, directorul APM Salaj. Aceasta a adaugat faptul ca depasiri ale valorilor limita s-au inregistrat si la indicatorul zgomot, mai exact la zgomotul stradal, unde 75 la suta din totalul masurilor depasesc valoarea limita admisa. Mai exact, din cele 506 determinari ale nivelului zgomotului stradal, 379 au semnalat depasiri ale nivelului admis, de 65 de decibeli.

In acelasi context, Grec a subliniat faptul ca toate masurile prioritare pentru 2009, privind controlul poluarii industriale, gestionarea deseurilor, calitatea aerului si calitatea solului au fost deja realizate, unele dintre ele chiar in avans. Un exemplu in acest sens e faptul ca Salajul a fost primul judet din tara in care toate cele 137 de spatii de depozitare din mediul rural au fost inchise si ecologizate.

In ceea ce priveste o posibila imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi, Aurica Grec a precizat ca, in aceasta toamna APM Salaj a avizat 10 proiecte depuse de primariile din judet (Nusfalau, Sarmasag, Balan

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »