Posturile din scolile salajene, vanate de sute de candidati

Magazin Salajean 19 aprilie 2012 0

Posturile din scolile salajene, vanate de sute de candidati Aproximativ 500 de candidati salajeni lupta pentru posturile din scoli disponibile pentru anul scolar urmator. Perioada de depunere a dosarelor de inscriere s-a incheiat la finele saptamanii trecute, in 12 aprilie, urmand ca documentele sa fie validate. Concurenta la acest examen va fi mai mare in acest an, intrucat concursul se va sustine in patru centre stabilite la nivelul judetului. In plus, cererea depaseste oferta de locuri disponibile, respectiv de 400 de posturi scoase la concurs in scolile salajene.

Inspectorul de resurse umane din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Viorel Lungu, ne-a declarat ca au fost depuse, in total, 510 dosare pentru participarea la concursul din 2 august, pentru ocuparea posturilor vacante din invatamant. Astfel, la centrul de examen de la Liceul Pedagogic Gheorghe Sincai din Zalau au fost inregistrate 225 de dosare, la Scoala Gimnaziala Simion Barnutiu au fost depuse doar sase dosare, 152 de dosare au fost inregistrate la Colegiul Tehnic Iuliu Maniu Simleu Silvaniei iar 127, la Liceul Teoretic Ion Agarbiceanu Jibou.

In acest an, modul in care se va desfasura acest examen de titularizare s-a schimbat, in sensul ca toti candidatii vor fi nevoiti sa treaca printr-o proba practica, ce va consta intr-o inspectie la clasa si vor concura pe posturile vacante dintr-o scoala, o asociatie de scoli sau dintr-un consortiu.

De astazi incepe perioada de validare a dosarelor, candidatii fiind asteptati pana la data de 28 aprilie la centrele de concurs in acest sens. Neprezentarea la aceasta etapa atrage dupa sine eliminarea din examen. In luna mai vor fi planificate inspectiile la clasa. Nota obtinuta la inspectie reprezinta 25 la suta din media finala, iar proba scrisa reprezinta 75 la suta. Pentru proba scrisa vor fi elaborate cate trei tipuri de subiecte pentru fiecare materie, iar in dimineata concursului va fi trasa la sorti varianta de concurs. Trebuie retinut ca vor putea obtine posturi de titulari doar candidatii care obtin cel putin nota 7 la fiecare proba de examen, in plus doar daca au definitivatul. In caz contrar, candidatii vor putea ocupa doar posturi pe perioada determinata, a precizat Viorel Lungu.

Candidatii au la dispozitie 400 de posturi vacante si rezervate in unitatile de invatamant salajene pentru anul scolar urmator. Dintre toate aceste posturi, aproximativ 230 sunt disponibile in unitatile din mediul rural, restul la gradinitele si scolile din orase. La nivelul municipiului Zalau, sunt disponibile peste 100 posturi vacante, dintre care 34 sunt rezervate. Cele mai multe locuri disponibile sunt pentru invatatori, fiind scoase la concurs peste 80 de posturi vacante si rezervate in scolile din judet, generate si de introducerea clasei pregatitoare la invatamantul primar. Cu toate acestea, sunt scoase la concurs si 36 de posturi de educatoare. Alte posturi scoase la concurs pentru urmatorul an scolar sunt: 27 de posturi pentru profesori de Limba engleza, 23 sunt pentru Limba franceza, 21 de posturi sunt pentru disciplina matematica, 20 la religie ortodoxa, 14 locuri de educatie fizica si sport, precum si 16 posturi pentru Limba si literatura romana.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »