Postul Radio Maria va emite si de la Simleu Silvaniei

Magazin Salajean 16 martie 2009 0

Postul Radio Maria va emite si de la Simleu Silvaniei

Dupa ce la Zalau s-a reusit deja lansarea oficiala a studioului de emisie de la Biserica Sfanta Familie, primele probe de emisie ale noului studio din Simleu Silvaniei s-au desfasurat pe data de 12 martie a.c.. Astfel, cele doua noi studiouri vor insoti pe calea undelor radioul mama din Oradea.

La Simleu, alaturi de preotul Nicolae Bodea, trei tineri(Ana-Maria si Dionis Oros, Antoniu Suciu) din cadrul comunitatii greco-catolice locale au inceput sa se familiarizeze cu tehnica studioului, cu modul de abordare a unei emisiuni radio, fiind totodata foarte entuziasmati de inovativitatea si oportunitatea oferita de acest studio.

Liturghia de duminica, cat si alte momente cultural-religioase vor fi transmise pe calea undelor si de la Simleu Silvaniei.

Pentru mai multe explicatii legate de acest nou studio, am solicitat sprijinul preotului Nicolae Bodea din cadrul comunitatii Greco-catolice simleuane.

Idea infiintarii acestui studio s-a legat oarecum de faptul ca, in anii trecuti, fiind la Seminarul Teologic din Oradea, am activat destul de mult ca voluntar la studioul de acolo. Avand in vedere faptul ca a trebuit sa-mi abandonez emisiunea lunara Biblia, izvor de viata, m-am gandit ca aici, la Simleu, ar exista un potential, atat din partea tinerilor, cat si din partea preotilor, de a activa pentru realizarea unor emisiuni. In ceea ce-i priveste pe tineri, m-a surprins in mod placut modul cum au crescut cei din Oradea in jurul acestui post si m-am gandit ca infiintarea unui studio la Simleu ar fi o oportunitate si pentru tinerii comunitatii de aici.

Bineinteles, este o inves-titie destul de mare, practic, pornindu-se de la un buget inexistent, dar nu m-am indoit nici o secunda de faptul ca Sfanta Fecioara Maria ne va ajuta sa realizam in timpul cel mai scurt acest studio. Tin sa multumesc pe aceasta cale donatorului principal, Iacob Agache, presedintele Filialei Judetene a Veteranilor de Razboi Salaj, care a dorit sa doneze integral aparatura si dotarea necesara studioului.

Pe 29 martie 2009 in prezenta episcopului Virgil Bercea se va face sfintirea si inaugurarea oficiala, urmand ca apoi sa transmitem diferite emisuni cu tematica cultural-religioasa.

Radio Maria este un mijloc extraordinar de a-L aduce pe Dumnezeu mai aproape de om, mai ales de unul suferind caruia poate ii este imposibil sa se deplaseze la biserica. Astfel ca multi bolnavi asculta emisiunile Radio Maria aproape neincetat, considerandu-l o mangaiere sufleteasca, a incheiat preotul Nicolae Bodea.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »