Posta elibereaza roviniete pentru perioade mai mici de un an

Magazin Salajean 19 iunie 2007 0

Posta elibereaza roviniete pentru perioade mai mici de un anPosta Romana elibereaza, incepand din aceasta luna, roviniete pentru perioade mai mici de un an, in baza conventiei incheiate cu Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

Tariful se calculeaza diferentiat, in functie de perioada de valabilitate a rovinietei: sapte zile, 30 de zile sau sase luni. Achitarea contavalorii rovinietelor se poate face printr-un numar de 700 oficii postale din intreaga tara, dintre care peste 500 sunt informatizate. Prin informatizarea acestora se permite tarifarea automata si editarea informatica a documentelor care atesta efectuarea platii.

Conform precizarilor CNADNR, rovinietele cu un termen de valabilitate de trei luni nu pot fi eliberate, din cauza pentru aceasta perioada nu este prevazut un tarif. De asemenea, a fost eliminata achitarea in rate a tarifului anual de utilizare a drumurilor nationale, indiferent de stadiul ratelor restante. Clientii pot solicita in continuare eliberarea rovinietei cu 30 de zile inainte de data de incepere a valabilitatii acesteia.

Directorul Oficiului Judetean de Posta Salaj, Vasile Lungu, ne-a declarat ca, incepand cu 1 iunie 2007, persoanele fizice si juridice au posibilitatea de a achita prin oficiile postale tariful de utilizare si eliberare a rovinietelor, pe o perioada de sapte zile, 30 de zile, sase luni sau 12 luni, pentru toate categoriile de autovehicule.

Serviciul este pus la dispozitie prin oficiile postale din municipiul Zalau, Jibou, Simleu Silvaniei, Crasna, Sarmasag, Hida, Ip si Galgau, a conchis directorul.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »