Portughezii vor aduce apa in Chiesd

Magazin Salajean 19 martie 2008 0

Portughezii vor aduce apa in ChiesdAutoritatile locale din comuna Chiesd vor derula, in acest an, investitii de 3,34 milioane de lei, obiectivele principale urmarite fiind introducerea retelelor de apa si de canalizare in toate cele trei sate, precum si modernizarea infrastructurii rutiere in comunitati.

Potrivit viceprimarului Leontin Chis, proiectul prin care satele vor beneficia de aductiunea de apa este unul desfasurat in colaborare cu comuna Bocsa si finantat de la Guvern cu suma de 4,8 milioane de euro. Printr-o conventie cu Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, s-a stabilit ca investitia va fi suportata de Guvern 85 la suta, restul de 15 la suta urmand sa fie aportul celor doua comune beneficiare. Astazi (ieri, n.r.) a fost ultima zi in care se puteau depune contestatii privind rezultatul licitatiei organizate pentru desemnarea constructorului. Cum nu am primit nici o contestatie, castigatorul licitatiei este un consortiu din Portugalia. Reprezentantii firmei portugheze vor veni sa semnam contractul si sa le predam amplasamentul, dupa care vor incepe lucrarile, a declarat viceprimarul.

Drumul Chiesd – Sighetu Silvaniei va fi reabilitat

In ceea ce priveste proiectul de reabilitare a infrastructurii rutiere, sursa citata a spus ca exista aprobat un proiect ce va fi finantat prin Agentia Nationala de Dezvoltare a Zonelor Miniere cu suma de 1,3 milioane de lei. Aportul administratiei locale la modernizarea celor 3,8 kilometri de carosabil dintre Chiesd si Sighetu Silvaniei este de 100.000 de lei. Ne aflam in stadiul de realizare a Proiectului Tehnic. Drumul este, in momentul de fata, pietruit, si vrem sa turnam covor asfaltic. Lucrarile vor dura 6 luni, a spus Leontin Chis.

Tot in Sighetu Silvaniei si in centrul de comuna, administratia locala va reabilita, in 2008, caminele culturale. Pana acum, interventiile care s-au facut la cele doua imobile au fost doar de intretinere, dar imobilele vor suferi lucrari mai ample in lunile care urmeaza. Valoarea investitiilor este de 200.000 de dolari, asigurati prin Fondul Roman de Dezvoltare Sociala (FRDS). Aportul autoritatilor locale la acest proiect este de 2 la suta din totalul investitiei si va consta in munca.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »