Porti inchise pentru public la CAS

Magazin Salajean 13 decembrie 2010 0

Porti inchise pentru public la CAS

Ghiseele Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Salaj vor fi inchise publicului pana marti, inclusiv, anunta reprezentantii institutiei. Astfel ca, in acest interval, angajatorii si persoanele fizice nu vor mai efectua plati catre Fondul de Asigurari de Sanatate.

Presedintele CAS Salaj, Claudiu Barsan, a declarat ca motivul pentru care s-a luat aceasta masura il reprezinta lucrarile care se deruleaza in aceasta perioada pentru imbunatatirea performantelor Sistemului Informatic Unic Integrat (SUI). Acest program este in revizie in perioada 9-14 decembrie. Se implementeaza unele modificari legislative de raportare de catre furnizori a serviciilor in vederea decontarii si asigurarea unei mai bune evidente a asiguratilor.

Din acest motiv nu putem primi raportarile de la furnizori, nu vom putea face decontari, nu se elibereaza si vizeaza adeverinte de asigurat, nu se primesc cereri pentru cardul european si nici declaratii de la persoane fizice si juridice, a declarat Claudiu Barsan. Singura operatiune ce va putea fi efectuata este plata contributiilor de asigurari, fara insa a se elibera adeverinte de asigurat.

Potrivit sursei citate anterior, prin noile modificari aduse in program furnizorii vor putea raporta direct in sistemul on-line, in timp ce furnizorii Casei, respectiv medicii, farmaciile, spitalele, vor putea urmari daca persoanele au sau nu calitatea de asigurat. Miercuri, incepand cu ora 15, CAS Salaj va relua programul normal de lucru cu publicul.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »