Popimea salajeana, invitata la concurs de proiecte

Magazin Salajean 1 martie 2007 0

Popimea salajeana, invitata la concurs de proiecte

30 de biserici vor putea beneficia in acest an de bani publici pentru finalizarea lucrarilor de constructie. Este vorba de o Hotarare a Consiliului Judetean Salaj privind aprobarea Programului de cofinantare a activitatilor de constructii – lacasuri de cult, in judetul Salaj, pentru anul 2007.

Intentia CJS este de a oferi acelor biserici care sunt in stadiu avansat de constructie si care ar avea nevoie de fonduri pentru finalizarea lucrarilor, cate 10.000 de lei, cu conditia ca si biserica solicitanta sa participe cu cel putin aceeasi suma la cofinantare.

Proiectul de hotarare a generat discutii in contradictoriu intre consilierii judeteni, nu neaparat pentru faptul ca asemenea constructii vor fi finantate din bani publici, ci pentru modul in care CJS va putea urmari destinatia finantarilor. In acest sens, Tiberiu Marc, presedintele CJS, a declarat ca ne-am putea trezi ca vom plati facturi vechi, datate anterior datei acordarii finantarii, Marc fiind de parere ca scopul acestui proiect este acela de a initia un progres in aceste constructii si nu de a finanta lucrari care au fost deja efectuate.

Fondul total de 300.000 lei va fi pus la dispozitia tuturor cultelor, fara nici o discriminare si este canalizat spre acele lacase de cult care se afla in constructie si care, printr-o investitie de minim 20.000 lei, ar putea sa inceapa sa-si desfasoare activitatea.

Totusi, pentru accesarea acestui sprijin judetean, solicitantii vor trebui sa vina cu proiecte care vor fi evaluate de catre o comisie de evaluare compusa din 4 consilieri judeteni si 3 membri din executivul CJ, comisie care va avea sarcina de a evalua – in cazul atribuirii banilor, atat stadiul lucrarilor existente la solicitant inainte de virarea fondurilor, cat si stadiul la care s-a ajuns dupa finalizarea finantarii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »