Pompierii salajeni isi sarbatoresc ziua cu fast

Magazin Salajean 2 septembrie 2010 0

Pompierii salajeni isi sarbatoresc ziua cu fast

Cu toate ca pana la Ziua Pompierilor din Romania, sarbatorita in fiecare an la data de 13 septembrie, mai sunt cel putin zece zile, pompierii salajeni si-au stabilit deja programul manifestarilor festive care incep… maine. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum al judetului Salaj, Lucian Jacodi, primul eveniment ocazionat acestei sarbatori va avea loc vineri, cu un concurs sportiv Cupa 13 Septembrie la pescuit sportiv. Activitatile dedicate acestei sarbatori se vor desfasura dupa urmatorul program. Vineri, incepand cu ora 9, la baza de pescuit Drighiu, va avea loc un concurs de pescuit sportiv. In data de 9 septembrie vor avea loc concursurile de minifotbal, desfasurat pe un teren sintetic din Simleu Silvaniei, si de volei, organizat in Sala de sport a Scolii Generale Pericei, a declarat purtatorul de cuvant al ISU Salaj.

Potrivit sursei citate, la concursul Cupa 13 Septembrie la pescuit sportiv vor fi invitati sa participe concurenti din cadrul inspectoratului si al subunitatilor. La minifotbal vor participa echipe ale Inspectoratului de Jandarmi Judetean Salaj, ala Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, ale Serviciului Roman de Informatii Salaj si ISU Salaj, in timp ce la volei, pe langa cele patru echipe mentionate anterior, vor mai participa echipele Primariilor Zalau si Simleu si AS Zalau 2009. Echipelor participante li se vor acorda diplome si cupe.

De ziua lor, pompierii organizeaza un ceremonial militar pe platoul sediului ISU Salaj, pe parcursul caruia se vor da citire mesajelor oficialitatilor, va avea loc defilarea cadrelor unitatii, dupa care se va prezenta tehnica de lupta si o serie de exercitii demonstrative specifice pompierilor. De mentionat ca ziua de 13 septembrie va fi declarata Ziua Portilor Deschise.

Anul acesta, pompierii din intreaga tara sarbatoresc, la data de 13 septembrie, implinirea a 162 de ani de la Batalia din Dealul Spirii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »