Pompierii salajeni instruiesc preotii pentru sarbatorile pascale

Magazin Salajean 4 aprilie 2012 0

Pompierii salajeni instruiesc preotii pentru sarbatorile pascaleCadrele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum al judetului Salaj organizeaza, in aceste zile, intalniri cu personalul religios din lacasurile de cult salajene, in vederea instruirii acestora in prevenirea si stingerea incendiilor in perioada sarbatorilor pascale. Acest gen de activitati sunt programate pana in data de 10 aprilie, in scopul evitarii unor tragedii pe timpul manifestarilor religioase cu afluenta mare de persoane.

Purtatorul de cuvant al unitatii, Lucian Jacodi, a declarat ca pompierii militari au inceput activitatea preventiva la Protopopiatele greco-catolice si reformate din Simleu Silvaniei. In zilele urmatoare, va fi instruit personalul religios din cadrul Protopopiatul greco-catolic si reformat din Zalau, precum si la Episcopia Ortodoxa Salaj. Scopul acestor activitati este evitarea si prevenirea producerii unor situatii de urgenta, incendii, in timpul manifestarilor religioase cu afluenta mare de persoane. De altfel, se va aduce in discutie si problematica privind cunoasterea principalelor obligatii referitoare la organizarea, desfasurarea si conducerea activitatilor de prevenire si stingere a incendiilor in obiectivele de cult, a declarat purtatorul de cuvant.

Sarbatoarea Invierii Domnului aduce in lacasele de cult un numar foarte mare de enoriasi, motiv pentru care pompierii recomanda preotilor sa asigure si sa vegheze la respectarea regulilor de aparare impotriva incendiilor. Astfel, accesul in biserici si manastiri se va face cu respectarea capacitatii de ocupare a acestora, in scopul evitarii producerii unor evenimente nedorite si pentru a asigura evacuarea credinciosilor in conditii optime.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »