Pompierii recruteaza candidati pentru arma pompier

Magazin Salajean 15 martie 2010 0

Pompierii recruteaza candidati pentru arma pompierTinerii care vor sa devina pompieri au sansa sa urmeze aceasta cariera. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Porolissum al judetului Salaj recruteaza candidati in vederea inscrierii la examenele de admitere la institutiile Ministerului Administratiei si Internelor – arma pompieri. Cele 170 de locuri scoase la concurs sunt impartite in doua categorii. Si anume, 45 de locuri sunt pentru Facultatea de Pompieri, dintre care unul pentru rromi, iar Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila Pavel Zaganescu Boldesti a rezervat 125 de locuri.

Dintre acestea din urma, 119 (din care un loc pentru rromi) sunt pentru Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si cate trei locuri pentru Inspectoratul General de Aviatie si Inspectoratul General al Politiei Romane. De mentionat este faptul ca pentru aceste concursuri se recruteaza atat barbati cat si femei. In urmatoarea perioada de timp va fi anuntat si numarul locurilor pentru Academia Fortelor Terestre << Nicolae Balcescu >> Sibiu si pentru Academia Tehnica militara a Ministerului Apararii Nationale.

Un fapt important este acela ca rromii ce doresc sa se prezinte la concurs trebuie sa ataseze la dosar o adeverinta ce ii atesta calitatea de rrom, de la o organizatie a rromilor legal constituita, ne-a comunicat purtatorul de cuvant al ISU Salaj, Andrei Crisan. Dintre conditiile pe care candidatii trebuie sa le indeplineasca se pot mentiona: acestia trebuie sa aiba 18 ani impliniti sau sa ii implineasca pe parcursul anului 2010, sa aiba cetatenia romana si domiciliul in Romania si sa fie declarati apt fizic, medical si psihic. Mai multe informatii se pot gasi la sediul ISU Salaj, din bulevardul Mihai Viteazul nr. 57, la Biroul Resurse Umane, zilnic intre orele 8:00-12:00, sau la telefoanele 0751-177235 sau 0260-611212, interior 105 sau 111.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »