Pompierii nu au acces in foarte multe localitati din Salaj

Magazin Salajean 17 februarie 2009 0

Pompierii nu au acces in foarte multe localitati din Salaj

In Salaj exista zeci de asezari in care, din cauza drumurilor impracticabile sau chiar inaccesibile, masinile de interventie ale pompierilor nu pot ajunge. Astfel, in cazul unor situatii de urgenta, pompierii sunt nevoiti fie sa aleaga rute ocolitoare, fie sa mearga pe jos kilometri intregi, ajungand cu intarziere la locul urgentei.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Porolissum al judetului Salaj, in peste 60 de localitati rurale si in unele zone din cele patru orase din Salaj pompierii au de intampinat mari dificultati pentru a interveni in caz de urgenta. Este vorba de trasee inaccesibile si drumuri greu accesibile sau cu restrictii pentru autospecialele pompierilor.

Probleme si in Zalau

In comunele Mesesenii de Jos, Chiesd, Mirsid, Hereclean si Romanasi, aflate in perimetrul de actiune al Garzii de interventie nr.1 Zalau, exista mai multe strazi inaccesibile sau greu accesibile pentru masinile pompierilor. Pentru a ajunge, in cazul unor situatii de urgenta, in acele zone izolate, pompierii trebuie sa caute rute ocolitoare sau sa se deplaseze pe jos. In zonele in care nu se poate ajunge cu autospecialele cu apa si spuma, se cauta cel mai apropiat punct de apa si se intervine cu galeti de apa, cu lopeti, cu tot ce se poate pentru a stinge un incendiu. De obicei, in caz de urgenta, oamenii se ajuta intre ei pana la venirea pompierilor, ne-a comunicat Lucian Jacodi, purtator de cuvant din cadrul ISU Salaj. Probleme sunt si in Zalau, unde masinile de interventie ale pompierilor au probleme cu accesul pe unele strazi si in unele zone dintre blocuri. Cel mai cunoscut caz este cel al strazii Crisan, unde o parcare

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »