Pomii de iarna ai Directiei Silvice nu au trecere

Magazin Salajean 3 decembrie 2010 0

Pomii de iarna ai Directiei Silvice nu au trecereNicio societate comerciala nu s-a prezentat ieri, la licitatia organizata de Directia Silvica (DS) Salaj, pentru vanzarea pomilor de iarna din speciile molid si pin negru, in ciuda pretului pe care silvicultorii il estimeaza ca fiind extrem de mic.

Din pacate, in ciuda pretului extrem de mic, nicio firma nu s-a aratat interesata de pomii de iarna pe care i-am scos astazi la licitatie. Am fi avut disponibile circa 17.000 de exemplare, din plantatiile si pepinierele proprii. Vom vinde numai prin cele cinci puncte proprii de desfacere, la sediile ocoalelor silvice din Zalau, Simleu Silvaniei, Cehu Silvaniei si Almasu, urmand sa taiem in fiecare zi numai cat estimam ca vindem, a declarat, ieri, Dorel Oros, directorul DS Salaj.

In opinia acestuia, firmele care cumpara acesti pomi pentru a-i revinde populatiei au facut o mare greseala ca nu au achizitionat puietii de molid si pin negru de la Directia Silvica, in conditiile in care preturile negociabile erau de 11-15 lei pentru un molid (in functie de inaltime), respectiv cinci lei pentru un pin negru. Este o perioada de criza si pretul brazilor din import depaseste 100 de lei. Eu spun ca cei care nu au cumparat de la noi s-au inselat, pentru ca oamenii vor cauta pomi de Craciun mai ieftini.

Din alt punct de vedere, ma bucur ca nu s-au vandut, pentru ca asta inseamna ca ei raman in padure, a conchis directorul DS Salaj. Oros a adaugat faptul ca daca pinii, ce se vand in premiera in acest an, nu vor avea trecere, ei vor fi comecializati, in primavara, la ghiveci.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »