Pomana electorala din fonduri europene

Magazin Salajean 24 august 2007 0

Pomana electorala din fonduri europene* din luna octombrie pana la sfarsitul anului viitor – o perioada cu trei campanii electorale – peste 15 mii de salajeni vor primi faina de grau si zahar

La urechile noastre gingase a ajuns informatia ca Guvernul se pregateste sa dea cu pungi cu faina de grau si cu zahar in electorat. Asa este. Cristina Ghiorghiu, purtatorul de cuvant al Institutiei Prefectului Judetelui Salaj, ne-a declarat ca atributiile si responsabilitatile autoritatilor si institutiilor publice in derularea programului de furnizare a produselor alimentare catre persoanele defavorizate din Romania, sunt reglementate prin Hotararea Guvernului nr. 710/2007 si ca finantarea acestui program se face din Fondul european de Garantare Agricola in baza Regulamentului Comisiei Europene nr. 306/2007. Romania va primi o cantitate de 96.712 tone de grau si 11.986 tone zahar. Programul se va derula timp de 15 luni, in perioada 1 octombrie 2007 – 31 decembrie 2008.

Cristina Ghiorghiu ne-a mai informat ca Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse a stabilit criteriile de eligibilitate pentru identificarea persoanelor defavorizate, iar Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale coordoneaza si monitorizeaza implementarea acestuia, prin Agentia Nationala de Plati si Interventie pentru Agricultura. La nivelul judetului, a adaugat sursa citata, prin Ordin al Prefectului, a fost stabilita componenta Grupului de lucru la nivelul judetului format din reprezentanti ai serviciilor publice deconcentrate implicate, ai Consiliului Judetean si primari pentru identificarea spatiilor de depozitare a fainii si zaharului, corespunzatoare atat din punct de vedere a capacitatii de depozitare, al indeplinirii conditiilor igienico-sanitare, al accesului la principalele cai de transport rutier si altele. Prima sedinta a grupului de lucru a avut loc in data de 2 august 2007, iar pana in data de 10 august 2007 a fost transmisa catre MIRA cele patru locatii (Zalau, Jibou, Cehu Silvaniei si Simleu Silvaniei) in care vor fi depozitate produsele, la nivelul judetului Salaj.

La nivelul judetului, conform sursei citate, Directia Muncii a realizat, pana in data de 31 iulie 2007, listele cu beneficiarii acestui Program.

Situatia beneficiarilor acestui program este urmatoarea:titulari de venit minim garantat – 4.391 familii, cu un numar de 12.525 beneficiari; pensionari agricultori – 10.914 persoane; beneficiari masa cantina – 77 persoane; beneficiari din centre rezidentiale – 842 persoane asistate.

Ciudat, nu? Nu m-as mira ca in campaniile electorale si pentru europene, si pentru locale, si pentru parlamentare, sa circule intr-o veselie pungi cu faina si cu zahar prin judet, plus celelalte pungi, de la partide… Oare chiar da Europa bani pentru asa ceva?…

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »