Poluarea industriala din Zalau, monitorizata

Magazin Salajean 17 ianuarie 2008 0

Poluarea industriala din Zalau, monitorizata

Dupa o scurta perioada de proba, luni a fost pusa in functiune in regim normal statia automata de monitorizare a calitatii aerului din Zalau. Instalata in zona statiei meteorologice din municipiu, statia este una de tip industrial, ceea ce inseamna ca masoara impactul obiectivelor (companiilor) din zona industriala supra zonei locuite. Raza de reprezentativitate este de 5-10 kilometri, datele inregistrate fiind transmise automat spre serverul de la Agentia de Protectie a Mediului (APM), de unde pleaca spre cele doua panouri de afisaj, unul situat in centrul Zalaului, iar celalalt in holul APM.

Deocamdata sunt monitorizati trei indicatori, respectiv dioxid de sulf, oxid de carbon si pulberi in suspensii. Oamenii trebuie sa stie ca daca datele prezentate pe panou au culoarea verde, indicatorii sunt in limitele normale, iar daca aceasta culoare este rosie, valoare limita a fost depasita, a precizat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, Aurica Grec, directorul executiv al APM Salaj.

Trebuie mentionat faptul ca aerul analizat este cel din zona unde este amplasata statia, adica zona statiei meteorologice din Zalau. Locatia a fost aleasa ca urmare a unor studii de specialitate care au aratat faptul ca zona este una reprezentativa pentru masurarea impactului zonei industriale asupra calitatii aerului din municipiu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »