Politistii si-au tras sondaj pozitiv

Magazin Salajean 7 martie 2007 0

Conform unui sondaj de opinie realizat de IPJ Salaj, pe un esantion de 400 de persoane alese la intamplare din cele 4 orase salajene si din localitatile comunelor, increderea populatiei in politie si in activitatea politiei este in crestere. Astfel, 93 la suta dintre cei intervievati au declarat ca au incredere in mare masura in politia din comunitatea in care traiesc si ca sunt multumiti de activitatea desfasurata de politie.

Analizand mai departe raspunsurile la chestionare, 80,8 la suta dintre persoanele intrebate au declarat ca se simt in siguranta in localitatile lor. Tot ei au mentionat ca locurile in care se simt mai putin in siguranta sunt strazile secundare, care sunt prost iluminate in timpul noptii, pietele si zona discotecilor.

Persoanele intervievate au mai declarat ca ceea ce afecteaza mai tare sentimentul de nesiguranta sunt consumul de alcool, furturile din autoturisme si locuinte si comportamentul inadecvat al soferilor in trafic. Tot acestia mai sunt convinsi de faptul ca politia si-ar putea executa mai bine indatoririle fata de cetatean in cazul in care dotarile materiale ale politiei ar fi mai bune si daca nu ar exista influente politice sau din mediul administrativ.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »