Politistii salajeni serbeaza Ziua Politiei Romane

Magazin Salajean 22 martie 2010 0

Politistii salajeni serbeaza Ziua Politiei RomaneIn fiecare an, odata cu sarbatoarea crestineasca Buna Vestire, Politia Romana isi sarbatoreste ziua. Astfel, pentru a marca aceasta zi, conducerea Inspectoratului de Politie Judetean Salaj organizeaza, in acesta saptamana, mai multe activitati la care este invitata sa participe si comunitatea locala. Prima se va derula astazi, in Zalau, activitate inclusa in Proiectului Eu si strada, initiat de Liceul Gheorghe Sincai din Zalau, in colaborare cu Compartimentul proximitate din cadrul Politiei Municipiului Zalau. Vor fi organizate patrule scolare care vor sprijini politistii rutieri in dirijarea circulatiei din intersectiile din centrul orasului, de langa fostul cinematograf Scala si in zona Perla. Acest proiect, mai are de parcurs cinci etape, la final urmand a se acorda premii elevilor implicati.

Marti, in data de 23 martie, la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, al Politiei Municipiului Zalau si cel al Politiei Orasului Simleu Silvaniei, vor fi organizate, intre orele 9:00 si 12:00, Ziua Portilor Deschise, unde sunt invitati cetatenii care sunt interesati de oferta educationala si de activitatea politiei in general. In cadrul activitatilor, se vor prezenta Centrul operational si Apeluri de Urgenta 112, Laboratorul Criminalistic si autoturismele de interventie etc. Totodata, pe Bulevardul Mihai Viteazul din municipiu, se va desfasura, de la ora 13:00, un cros la care sunt asteptati sa participe atat politistii, cat si elevii de liceu. In aceeasi zi, in orasul Simleu Silvaniei, incepand cu ora 13:00, luptatorii Serviciului de Interventie Rapida vor prezenta tactici de interventie si tehnici de autoaparare, activitatea avand loc la Liceul Simion Barnutiu. In municipiul Zalau, cei interesati vor putea asista la aceste demonstratii in 24 martie, la ora 15:30, pe Platoul din fata Institutiei Prefectului.

La resedinta inspectoratului, joi, 25 martie, va avea loc sedinta festiva, in care vor fi prezentati politistii avansati in gradul profesional, Corpul Teritorial al Politistilor va acorda diplome celor care s-au remarcat in activitate, iar Asociatia Sportiva Dinamo isi va premia castigatorii la minifotbal, tenis de masa, sah si skandenberg, competitii desfasurate in perioada 26 februarie-19 martie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »