Politistii salajeni se pregatesc de greva

Magazin Salajean 30 august 2010 0

Politistii salajeni se pregatesc de greva

Reducerea cu 25 la suta a salariilor si disponibilizarile anuntate in rindurile politistilor si jandarmilor din intreaga tara i-au convins pe acestia sa recurga la ample proteste. Sindicalistii au precizat ca intentioneaza sa blocheze, pentru cateva zile la rand, principalele activitati ale sistemului politienesc, ceea ce va fi o situatie fara precedent in Romania.

Liderul Sindicatului Politistilor si Personalului Contractual Salaj, Daniel Lazar, sustine ca masura se va aplica in urma votului majoritatii sindicalistilor, vot care va avea loc la inceputul lunii septembrie. La inceputul lunii septembrie, vom participa la o Adunare Nationala, acolo unde membrii sindicatului nostru vor fi consultati cu privire la masurile pe care urmeaza sa le luam, spune Daniel Lazar.

Sindicatul politistilor, membru al Cartel Alfa, organizatie ce reprezinta, la nivel national, peste 50.000 de salariati din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, a anuntat ca miscarea de protest va fi declansata la inceputul acestei toamne. Totusi, politistii salajeni nu cred ca se va ajunge la masura anuntata de colegii lor din alte judete, si anume, la neinstrumentarea unor infractiuni, cum ar fi furturile sau talhariile. Nu credem ca se va ajunge, totusi, pana aici. Cred ca, indiferent de deciziile pe care urmeaza sa le luam, activitatea noastra nu va avea de suferit, mai declara Daniel Lazar. Insa, oamenii legii isi motiveaza initiativa de a lua masuri invocand diminuarea lefurilor cu 25 la suta, la care se adauga zvonurile privind disponibilizarile din randul politistilor. Vestea ca vor fi disponibilizari in cadrul Ministerului de Interne a fost, practic, picatura care a umplut paharul.

Pana la aceasta ora nu ni s-a comunicat, concret, despre ce numar de politisti ar fi vorba. Politistii reactioneaza si spun in felul urmator: Daca nu mai aveti nevoie de noi, va rugam sa respectati prevederile legale si sa ne dati posibilitatea sa plecam in concediu fara plata, pana cand veti avea destui bani la buget astfel incat sa ne platiti intr-un mod decent, cat sa ne putem intretine familiile, au precizat reprezentantii Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual. Liderii sindicatului politistilor au precizat ca de indata ce politistii vor refuza sa mai munceasca, este foarte posibil ca fenomenul infractional sa cunoasca o crestere alarmanta in intreaga tara.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »