Politistii salajeni, pe urmele vitezomanilor si pietonilor indisciplinati

Magazin Salajean 12 iunie 2007 0

Conform unor statistici inregistrate la nivel national, in primele cinci luni ale acestui an, s-a constatat un trend ascendent, atat in ceea ce priveste numarul accidentelor, cat si a ranitilor grav.

Politistii rutieristi din cadrul Inpectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj isi vor orienta actiunile spre cele doua cauze principale generatoare de accidente: conducerea cu viteza excesiva si indisciplina pietonilor, vizand in subsidiar folosirea centurii de siguranta si a castii de protectie. Cu alte cuvinte, incepand cu luna in curs, vitezomanii si pietonii indisciplinati vor fi mai atent supervizati de oamenii legii.

Potrivit purtatorului de cuvant al IPJ Salaj, inspectorul Tincuta Dumuta, vor fi organizate actiuni in regim cascada, cu scopul de a combate viteza excesiva si depasirile neregulamentare. Totodata, o data pe luna, in localitatile urbane se va desfasura o actiune gen cartierul/strada fara evenimente rutiere.

Aproape 3.900 de sanctiuni contraventionale

Agentii de politie au aplicat, in doar 30 de zile, 3.849 de sanctiuni contraventionale, din care 1.435 pentru nerespectarea vitezei, 420 pentru neutilizarea centurii de siguranta, 88 pentru motociclisti, 77 pentru biciclisti, 56 pentru carutasi, 17 pentru depasiri neregulamentare si 525 pentru pietoni. Tot in decurs de o luna au fost retinute 55 de permise pentru depasirea limitei legale de viteza si alte 17 pentru depasiri neregulamentare. Valoarea totala a amenzilor se ridica la 2.280.000 lei.

Programul National de Siguranta Rutiera Stop accidentelor!Viata are prioritate 2007

Unul dintre obiectivele prioritare ale programului vizeaza constientizarea opiniei publice asupra dinamicii si consecintelor accidentelor rutiere. Al doilea obiectiv face referire la reducerea numarului persoanelor decedate si a celor ranite grav in accidente produse pe fondul vitezei excesive. Lunile iulie, august, octombrie si noiembrie vor fi dedicate combaterii circulatiei cu viteza excesiva, luna august vizand cu precadere motociclistii, a afirmat inspectorul Dumuta.

O alta preocupare a politistilor este aceea de a reduce numarul persoanelor decedate si a celor ranite grav in accidente care au avut drept cauza indisciplina pietonilor. Lunile iunie, septembrie si decembrie sunt dedicate combaterii incalcarii normelor rutiere de catre pietoni. In municipiul Zalau vor fi amenajate doua treceri de pietoni in zona unor scoli, parcuri si alte locuri aglomerate. Locatia lor va fi stabilita in perioada urmatoare, a conchis inspectorul.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »