Politistii salajeni – la datorie pe drumurile salajene

Magazin Salajean 17 iulie 2007 0

Politistii salajeni - la datorie pe drumurile salajene* Agentii de politie rutiera salajeni au constatat, in decurs de o saptamana, opt fapte de natura penala si 766 de fapte contraventionale. Pentru toate aceste abateri au fost aplicate amenzi in valoare de 49.250 de lei

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj, inspectorul Tincuta Dumuta, ne-a declarat ca, in urma raidului efectuat de oamenii legii in perioada 6-12 iulie, 90 de pietoni au fost amendati pentru traversarea partii carosabile prin locuri interzise. Nu au scapat de sanctiuni nici biciclistii, astfel ca 49 de persoane care s-au aflat sub influenta bauturilor alcoolice sau care nu aveau bicicletele neechipate corespunzator au fost amendati.

Politistii salajeni s-au confruntat si cu situatii in care atelajele circulau pe drumurile publice fara a fi semnalizate corespunzator, motiv pentru care 10 persoane au fost amendate, a adaugat inspectorul Dumuta.

Totodata, au fost sanctionati 617 conducatori auto, din care 84 nu au purtat centura de siguranta in timpul deplasarii, 266 au condus autovehiculele cu viteza peste limita legala si 17 au oprit in locuri interzise.

Numarul soferilor care, pe langa amenda primita, au ramas si fara permisul de conducere a scazut, de la 45 la 34. In decursul a sapte zile, au fost saltate 34 de permise de conducere, din care noua pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice, zece pentru depasirea vitezei legale cu peste 50 de kilometri la ora, 14 pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului si unul pentru neoprire la semnalul regulamentar al politistului.

In perioada analizata, au fost retinute si zece certificate de inmatriculare, motivele fiind conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto.

Din fericire, in perioada 6-12 iulie, pe raza judetului Salaj, nu s-au inregistrat accidente de circulatie grave. S-au produs, insa, doua evenimente rutiere soldate cu ranirea usoara a doua persoane, a specificat inspectorul Dumuta.

De la inceputul anului s-au produs 113 accidente

Din informatiile primite de la IPJ Salaj reiese ca, de la inceputul anului si pana acum, la nivelul judetului, au fost inregistrate 113 accidente, din care 54 grave si 59 usoare. In urma acestora, 11 persoane si-au pierdut viata, 50 au fost ranite grav si alte 71 au suferit leziuni usoare. Comparand numarul total de accidente cu victime inregsitrate in perioada 1 ianuarie- 12 iulie (113 accidente soldate cu 11 morti, 50 raniti grav si 97 raniti usor), cu numarul evenimentelor rutiere cu victime inregistrate in aceeasi perioada a anului 2006 (cand s-au inregistrat 119 accidente soldate cu opt morti, 43 raniti grav si 111 raniti usor), se constata o scadere cu sase a numarului de accidente cu victime, o crestere cu trei a numarului persoanelor decedate, o cresteree cu sapte a numarului persoanelor ranite grav si o scadere a numarului persoanelor ranite usor cu 14.

Strada este a tuturor

Actiunile oamenilor legii, din perioada 16-22 iulie, se vor axa, in principal, pe linia respectarii regimului legal de viteza, verificarea diagramelor tahograf, precum si pe linia disciplinizarii pietonilor.

Pentru ca fiecare participant la traficul rutier sa se simta in siguranta pe drumul public, trebuie sa cunoasca si sa respecte normele impuse de legislatia in vigoare. Strada este a tuturor, dreptul de a o folosi apartine fiecaruia. De aceea, strada nu cunoaste privilegiati. Democratia ei absoluta loveste in mod egal pe cei care ii incalca legile, indiferent de valoarea lor individuala, dupa cum ii protejeaza fara alegere pe cei care i le respecta, a declarat comisarul de politie, Liviu Cipleu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »