Politistii salajeni intra in greva

Magazin Salajean 16 septembrie 2010 0

Politistii salajeni intra in greva

Proteste fara precedent in politie: nemultumiti de reducerile salariale, politistii au decis ca, de saptamana viitoare, mai precis din 20 septembrie, sa nu mai aplice amenzi, sa nu mai patruleze pe strazi, sa nu mai dirijeze circulatia si sa blocheze anchetele penale.

Decizia a fost anuntata, ieri, de reprezentantii Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC) din Ministerul Administratiei si Internelor, care numara cateva zeci de mii de membri, la nivel national. Astfel, SNPPC a anuntat ca, din 20 septembrie, anumite activitati politienesti vor fi reduse. De exemplu, politistii vor merge in teren, dar vor sta in puncte fixe si nu vor actiona decat la apelurile de urgenta anuntate la 112. De asemenea, Politia Rutiera nu va mai dirija circulatia, nu va mai da amenzi, ci doar avertismente si, totodata, nu se vor mai face audieri in dosarele penale.

Trebuie sa protestam, sa nu ramanem indiferenti la ceea ce se intampla, a declarat, ieri, liderul Sindicatului Politistilor si Personalului Contractual Salaj, Daniel Lazar. La nivelul judetului nostru, se estimeaza ca, dintr-un numar total de circa 540 de politisti, aproximativ 320 (membri de sindicat) vor protesta, incepand de saptamana viitoare.

Totusi, masurile anuntate de sindicalisti nu vor fi insotite si de proteste de strada. Potrivit lui Daniel Lazar, politistii nu vor declara greva generala si nici nu vor participa la o asemenea forma de protest, actiunile lor fiind similare cu cele ale magistratilor care au recurs la astfel de manifestari in septembrie 2009.

De remarcat ca actiunea de protest din 20 septembrie poate fi cea mai ampla miscare sindicala, de pana acum, din randul politistilor. Autoritatile sustin ca micsorarea salariilor inseamna, practic, punerea in pericol a sigurantei cetatenilor.

Pe de alta patre, Daniel Lazar ne marturiseste ca va face parte dintr-o delegatie a SNPPC, care urmeaza sa participe la o ampla manifestatie de protest, care va avea loc, in perioada imediat urmatoare, in fata Parlamentului European de la Bruxelles.

Politistii nu sunt singurii care vor protesta in aceasta luna, ci si functionarii publici au anuntat ca vor intra in greva generala pe 27 septembrie, adica tot ce inseamna administratie publica va inceta sa ofere servicii contribuabililor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »