Politistii salajeni, feriti de disponibilizari

Magazin Salajean 7 octombrie 2011 0

Politistii salajeni, feriti de disponibilizari

Disponibilizarile anuntate, ieri, in randul politistilor nu au afectat posturile angajatilor din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Salaj. Potrivit purtatorului de cuvant al institutiei mentionate, Tincuta Dumuta, la nivelul inspectoratului nu au fost prevazute concedieri. In statul de functii al IPJ Salaj sunt prevazute 551 de posturi. Dintre acestea, 129 sunt de ofiteri, 397 sunt pentru agenti de politie iar 25 sunt personal contractual. Dintre aceste posturi, la ora actuala sunt ocupate 537. Diferenta este data de functii pentru care nu exista finantare. Prin urmare acestea nu pot fi ocupate, ne-a declarat Tincuta Dumuta.

Conducerea Ministerului Administratiei si Internelor a anutat, in cursul zilei de joi, ca peste 2.000 de angajati din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane vor ramane fara serviciu. Desi trebuiau concediati 4.000 de lucratori pentru a se incadra in bugetul pentru anul acesta, numarul disponibilizarilor s-a redus la jumatate. Potrivit reprezentantilor ministerului, numarul a scazut la jumatate din pricina faptului ca multi au plecat din sistem anterior acestei decizii. Dintre cei disponibilizati, majoritatea sunt politisti de frontiera, respectiv 1.500 de angajati, restul fiind lucratori in cadrul IGPR.

Decizia de diminuare a numarului de politisti vine la aproape o luna de cand au mai fost dati afara peste 2.000 de jandarmi si pompieri. Toti cei care au fost concediati pot intra in programe de reconversie profesionala si vor beneficia de ajutoare de maxim un an.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »