Politistii rutieri au impartit soferilor sute de… pliante

Magazin Salajean 29 noiembrie 2010 0

Politistii rutieri au impartit soferilor sute de... pliante

Cateva sute de soferi care s-au avantat, vineri, cu masinile pe strazile oraselor salajene au fost opriti de politistii rutieri, insa nu pentru incalcarea vreunor reguli de circulatie, ci pentru a le oferi acestora pliante preventive. Activitatea face parte din campania de educatie Alege viata, derulata de catre politistii rutieri din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj, in scopul constientizarii participantilor la trafic asupra riscului rutier si determinarea acestora sa adopte un comportament preventiv in trafic.

Timp de cateva ore, echipajele de politie s-au postat in intersectiile cele mai aglomerate pentru a le inmana soferilor pliante cu informatii preventive in trafic. Potrivit purtatorului de cuvant al IPJ Salaj, Maria Cristea, in cursul zilei au fost distribuite aproximativ 1.200 de pliante informative si 600 de odorizante pentru masina. In acest context, Serviciul Rutier, din cadrul Inspectoratului de Politie judetean Salaj, in parteneriat cu BCR Asigurari, a realizat un pliant in care sunt prezentate elementele ce compun sistemele de siguranta ale autovehiculelor si modul corect de utilizare a acestora, precum si un odorizant auto cu mesajul De ce sa risti? Pune-ti centura!.

Printre indicatiile adresate conducatorilor auto se numara: informatii privind asigurarea obligatorie RCA, primele masuri luate in caz de accident, precum si despagubirile in cazul unor evenimente in trafic. Asigurarea RCA este o asigurare prin care tertii prejudiciati primesc despagubiri pentru daunele materiale si/sau decese ori vatamari corporale suferite in urma unui accident auto care a fost produs din vina conducatorului auto asigurat. In caz de accident cu victime, soferii nu vor parasi locul accidentului pana la sosirea unui echipaj al Politiei Rutiere, care va intocmi un proces verbal, va stabili vinovatia partilor si va elibera autorizatia de reparatie pentru vehicul.

Soferul gasit vinovat va da o copie a politei sale RCA celuilalt sofer. Daca accidentul este fara victime, soldat doar cu pagube materiale, partile implicate trebuie sa se prezinte la Sectia de Politie Rutiera pe raza caruia a avut locul accidentul. Politistii vor intocmi un proces verbal, stabilind vinovatia partilor. De asemenea, in aceste cazuri, soferii pot completa impreuna un formular de constatare amiabila si pastreaza una dintre cele doua foi autocopiative, care vor fi prezentate societatii de asigurari.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »